För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De vann pris som Årets Företagare i Stockholms stad 2018!

Publicerad 16 maj 2018
Henrik Nolmark och Mats Jarnhammar utsågs den 15 maj till Årets Företagare i Stockholms stad 2018. Under kvällen utsågs även Caroline Walerud till Årets Unga Företagare i Stockholms stad 2018.

Juryn hade inte ett lätt arbete med att utse en vinnare bland alla nominerade, men till slut stod det klart att Henrik Nolmark och Mats Jarnhammar vunnit priset som Årets Företagare i Stockholms stad.

Priset delades ut av Anette Berg och Alexander Kunovac, styrelsemedlemmar i Företagarna Stockholm stad.

Mats och Henrik kommer nu att representera Stockholms stad i regionfinalen av Årets Företagare som äger rum den 15 juni. Vinnaren av regionfinalen kommer i sin tur ha möjlighet att vinna Sverigefinalen av Årets Företagare, som koras under festliga former i Stockholms stadshus den 19 oktober.

Utöver att få representera Stockholms stad i regionfinalen tilldelades Henrik och Mats en styrelseutbildning genom StyrelseAkademien av Jessica Stark, Vd på StyrelseAkademien samt grundare av SUP46.

Living Cities Stockholm AB grundades 2012 och målsättningen är att bidra med inkluderande stadlösningar världen över. Bland annat har företaget arbetat med stora infrastrukturprojekt i Filipinerna. Intresset för hållbar stadsutveckling har varit, och är, stort. Fler människor får upp ögonen för att världen och dess städer måste förändras för att klara framtida utmaningar.

Företagarna Stockholms stad önskar Henrik och Mats stort grattis till vinsten och fortsatt lycka i såväl sitt företagande som i regionfinalen den 15 juni!

Juryns motivering - Årets Företagare Stockholms stad 2018:
Vi vill i år premiera ett modernt företag där medarbetarnas engagemang och ett tvärvetenskapligt angreppssätt utgör viktiga ingredienser i affärsidén. Med Stockholm som bas jobbar man för kunder i hela världen och har nu även uppdrag i sin egen hemstad. Med erfarenhet från spännande projekt i Asien tar man nu på allvar hållbar stadsutveckling till Sverige. Som företagare förenar grundarna hjärta och hjärna. Vi håller tummarna för att de med driftighet, mod och sunda värderingar lyckas skapa ett långsiktigt hållbart företag samtidigt som de gör världens städer sundare och roligare att bo och leva i.

Även priset Årets Unga Företagare i Stockholms stad 2018 delades ut under kvällen. I hård konkurrens med övriga nominerade stod det till slut klart att Caroline Walerud vunnit den ärofyllda titeln.

Priset delades ut av förra årets vinnare, Catrine Sageryd. Caroline har nu chans att bli nominerad direkt till Sverigefinalen av Årets Unga Företagare.

Volumental AB grundades 2012 och visionen är rak och tydlig – att revolutionera sättet människor köper skor på. Med världens snabbaste 3D-fotskanningssystem, kombinerat med ett avancerat AI-system hjälper Volumental individer att hitta skor perfekta för just dem. Systemet används i hela världen och man har partnerskap med stora aktörer som New Balance, Bauer och Ecco.

Företagarna Stockholms stad önskar även Caroline stort grattis till vinsten och fortsatt lycka till i sitt företagande!

Juryns motivering - Årets Unga Företagare Stockholms stad 2018:
Företagaren har redan kunder internationellt och med ett enormt driv och stor nyfikenhet går den här företagaren före och visar vägen. Hen inspirerar genom att utmana och utveckla en spännande produkt som löser ett problem för många människor. Den här företagaren har sedan mycket ung ålder visat på ett stort mod och inspirerar inte minst andra unga att våga köra järnet som företagare.

Fler nyheter från Företagarna