För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Johan och Maria Eklund, Görvälns Slott AB är Årets Företagare Stockholms län 2018

Publicerad 15 jun 2018
År 2008 tog Maria och Johan Eklund över Görvälns Slott från 1673 och förvandlade den då förfallna fastigheten till boutiquehotell. En riktig framgångssaga.
På bilden från vänster: Landshövding Sven-Erik Österberg, Johan Eklund, Maria Eklund och regionchef Thomas Byström.

Visionen är att de ska leda utvecklingen av slotts- och herrgårdsupplevelser i Sverige. För att uppnå detta är det mycket själ och hjärta som investeras i hotellet, bland annat så har de på egen hand ritat och projekterat hotellets samtliga 45 rum. Tillsammans arbetar Maria och Johan tillsammans med den handplockade personalen dagligen för att gästerna ska få en sagolik totalupplevelse, oavsett om de är där som weekendgäster, för en hotellnatt eller för ett företagsmöte.

Genom att erbjuda en kreativ mötesplats, hotellrum med makalös inredning, en utomstående service samt mat och dryck av högsta klass har Görvälns slott mottagit flera utmärkelser. Bland annat 2017 som "Stockholms bästa hotell" av Tripadvisor och 2016 som White Guide "Mästarklass"-ranking för sin restaurang.

Görvälns slott är helt klart en plats för riktiga livsnjutare.

Utmärkelsen delades ut den 15 juni på Tessinska palatset i Stockholm av landshövdingen Sven-Erik Österberg.

Juryns motivering:
I en mycket konjunkturkänslig bransch har vinnaren genom hårt arbete, gott ledarskap och en vågad vision skapat något extra som lockar både svenska och utländska kunder. Sedan övertagandet 2008 har ägarna skapat ett av Sveriges bästa boutiquehotell, samt en prisad tillhörande restaurang. Årets företagare i Stockholms län är Johan och Maria Eklund - Görvälns Slott AB

Johan och Maria Eklund kommer att representera Stockholms län i tävlingen Årets Företagare Sverige som utses i Stockholms Stadshus den 19 oktober.

Fler nyheter från Företagarna