headphones newspaper video-player

Chef från norr ska utveckla företagarklimatet i Stockholms län, Mälardalen och på Gotland

"Mitt mål är att göra vårt arbete kul och stimulerande" säger Thomas Byström, ny regionchef för Företagarna i Stockholms län/Mälardalen/Gotland.

Thomas Byström – Ny regionchef för Företagarna i Stockholms län, Mälardalen och Gotland.Thomas går från tjänsten som regionchef i Västernorrland/Jämtland-Härjedalen och kommer att gå över till Stockholmsregionen under våren. Han har innan dess arbetat med marknad, etablering och utveckling av företag. Innan han började på Företagarna jobbade han med Specsavers etablering i Sverige – bland annat i Stockholm och Mälardalen.

– Jag har haft den stora förmånen att arbeta hos Företagarna i drygt fem år uppe i Västernorrland och sedan även i Jämtland-Härjedalen. Det har varit en mycket spännande och lärorik tid med förtroendevalda, företagare och kollegor som tillsammans har arbetat för att skapa ett bra företagsklimat för alla våra små och medelstora företag. Jag vet att min företrädare har gjort ett mycket bra arbete tillsammans med personalen här i regionen och det ska bli stimulerande att få ta över. Förhoppningsvis kan jag bidra med lite nya idéer, säger Thomas Byström, ny regionchef för Företagarna i Stockholms län, Mälardalen och Gotland.

Föreningarnas och småföretagarnas frågor ska upp på agendan

 

Regionchefen har den centrala uppgiften att driva lokal, regional och nationell företagarpolitik. Det omfattar allt från opinionsbildning i aktuella företagarfrågor, service och information till Företagarnas medlemmar, såväl som stöd och information till Företagarnas lokala föreningar.

– Jag är själv uppväxt i en småföretagarfamilj så jag vet hur småföretagarens vardag och förutsättningar ser ut. Min drivkraft är att få människor att växa och jag tror att man utvecklas och växer bättre tillsammans med andra som drivs av samma ambition och hjärtefrågor. För mig handlar det om att lyfta föreningarnas frågor för att underlätta för de små- och medelstora företagen. Jag kommer att fokusera på att utveckla samarbetet mellan föreningarna och göra vårt arbete roligare och stimulerande – för det man tycker är kul och givande har man oftast tid med, fortsätter Thomas.

Thomas ser fler likheter än skillnader mellan de regioner han jobbar med idag och de han kommer att ta över. 

– Men avstånden är geografiskt kortare – det kommer att underlätta arbetet med att träffa fler lokalföreningar och deras medlemmar för att utveckla vår samverkan, avslutar Thomas Byström.

Kontakt: Thomas Byström, thomas.bystrom@foretagarna.se eller 070-647 17 60

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD