För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vem blir Årets Företagare i Stockholm stad?

Publicerad 9 maj 2017
Möt årets finalister till att bli Årets Företagare i Stockholms stad 2017.

Christoffer Lötebo, Precis Digital AB
Christoffer startade Precis Digital 2012 tillsammans med några av sina tidigare kollegor från Google. De har under dessa få år lyckats bygga upp en imponerande verksamhet inom datadriven marknadsföring. Genom ett stort fokus på det som de är bra på, en ovanligt stor transparens i alla delar av bolaget och även ett starkt fokus på kvalité istället för tillväxt visar bolaget på goda resultat både på sista raden och i nöjda medarbetare. Christoffer drev ett UF-företag på gymnasiet och fick därigenom också en insikt i företagandet som han tog med sig in i sitt första egna bolag.
Läs mer på www.precisdigital.se

Robert Moldén, Nema Problem AB
Robert Moldén är en entreprenör med stor passion för bilar och att åstadkomma gott genom att göra skillnad. 2010 startade han en bilfirma. Genom att köpa och sälja bilar har Robert genom åren omsatt stora belopp och delar av vinsten i bolaget går till samhällsnytta. Parallellt med bilfirman driver Robert Nema Problema Foundation som arbetar med ideell välgörenhet i Ghana. Tillsammans med Lidingö stad driver också Robert integrationsarbete för att integrera nyanlända i samhället.
Målet är att få företagets bilförsäljning att leva vidare och kunna fortsätta använda överskottet till att göra skillnad inom många områden. Målet att starta en våg av integration är på god väg att nås. Robert brinner också för att få företag att förstå kraften i nyanlända och få fler att våga starta eget företag.
Läs mer på http://www.nemakids.se/

Catrine Sageryd, MEKINA AB
Catrines entreprenörsbana startade tidigt med företagande bland annat i Thailand där hon drev callcenter. 2013 bestämde hon sig för att pröva något nytt. Som helt oerfaren inom byggbranschen, köpte hon upp Stimus Elverktyg AB (som idag heter Mekina AB), som var ett konkursbo. På några år, genom hårt och envist arbete, har Catrine tillsammans med sina anställda lyckats vända företaget från förlust till succé.
Hos Mekina får kunder inom byggbranschen och uthyrare hjälp med helhetslösningar och service av sitt maskinbestånd och maskintillbehör. Mekina har som mål att revolutionera logistiken inom digital service och bli störst i Sverige med att ha service och verkstad under samma tak.
Läs mer på www.mekina.se

Fredrik Wester, Paradox Interactive AB
Fredriks intresse för dataspel och entreprenörskap startade tidigt då han redan som 15-åring började sälja begagnade spel från Japan via gula sidorna. Idag ett antal år senare har han byggt upp ett bolag som han fick köpa för 1 krona och gjort det till en av de stora aktörerna på marknaden. Under devisen, vi skapar spelet du skapar storyn har de lyckats ta sig fram på en tuff marknad. Fredrik har också ett starkt driv, goda ledaregenskaper och älskar sina produkter vilket också är några av hans framgångsfaktorer.
Läs mer på: https://www.paradoxplaza.com/

Vinnarna presenteras på kvällen tisdag 9 maj.

Fler nyheter från Företagarna