För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Varning för prisbedrägeri

Publicerad 15 feb 2024
Företag och företagare i vår region är måltavlor för bedragare. Var på din vakt och kontakta Företagarnas regionkontor om du är osäker på om du är drabbad.

Företag och företagare i vår region är just nu måltavlor i ett bedrägeriupplägg som bygger på renommésnyltning på Företagarnas pris Årets Företagare. Bedragarna ringer upp företagare och berättar att de vunnit ett pris som låter förvillande likt Årets Företagare. I samband med detta frågar de även om företagaren vill ha ett diplom och lyftas fram på en webbplats. De som tackar ja får inom kort en faktura på flera tusen kronor.

Bakom det så kallade priset står ett privat företag vars namn valts medvetet för att företaget ska låta som en myndighet eller branschorganisation. Priset är inte exklusivt utan säljs till alla företag som uppnår ett antal mycket lågt ställda ekonomiska krav – kraven uppfylls av tusentals företag i länet.

Årets Företagare å andra sidan är ett exklusivt pris som endast delas ut till en företagare (alternativt en mindre grupp personer som driver ett företag gemensamt) per kommun varje år. Priset går inte till ett företag utan till personen eller personerna bakom företaget. För att vinna priset räcker det inte med att uppfylla vissa ekonomiska kriterier, utan personen ska också vara en förebild i andra avseenden.

Och framförallt – Företagarna kommer aldrig ta betalt för att DU är en duktig företagare!

Blir du kontaktad och får besked om att du vunnit Årets Företagare och är osäker på om det är äkta så är du välkommen att kontakta Företagarnas regionkontor via stockholm-malardalen[at]foretagarna.se.

Fler nyheter från Företagarna