För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare Serieentreprenör från Katrineholm är Årets Företagare i Sörmland

Publicerad 14 jun 2023
Serieentreprenören Charles Asker utsågs under onsdagen till Årets Företagare i Sörmlands län. Han driver Beckershof Herrgård strax utanför Katrineholm.
Andres Delgado Lopez, Emelie Olsson, Charles Asker och Thomas Byström

Charles Asker har varit företagare genom hela sitt yrkesliv. Sitt första företag startade han redan under gymnasietiden, då han sålde läsk och godis som han importerade från Storbritannien. Därefter har han sysselsatt sig med företagande i en rad olika branscher. Mest känt av de företag han startat är antagligen kaffekedjan Espresso House som han grundade på 90-talet. Efter att ha sålt av sitt innehav i Espresso House tog han 2010 över herrgården Beckershof där han föddes och växte upp.

Med kvalitet och exklusivitet i fokus bedriver han sedan dess bland annat hotell och restaurang, konferensverksamhet och jaktverksamhet på och i anslutning till herrgården. Därtill arrangerar Charles med familj en av landets mest uppskattade lägerverksamheter för barn och unga i anslutning till Beckershof; Wild Camp. På Wild Camp får barnen prova på allt från segling och klättring till skytte och höghöjdsbana – ambitionen är att det ska vara både roligt och utvecklande för deltagande. Med åren har lägret byggt ett enormt gott renommé – när platserna släpptes inför sommaren läger så sålde de slut på 48 sekunder.

Charles vinner utmärkelsen Årets Företagare i Sörmlands län för sitt inspirerande, varierade och livslånga entreprenörskap, för att han använder sin kreativitet och förmåga till att utveckla sin hembygd samt för hans insatser med att erbjuda roliga och utvecklande fritidsaktiviteter för barn och unga.

I samband med att Charles utsågs till Årets Företagare i Sörmlands län utsågs även Emelie Olsson till Årets Unga Företagare i Sörmland. Charles och Emelie kommer därmed representera Sörmland i sina respektive kategorier vid den nationella Företagargalan i Stockholm i oktober.

Fler nyheter från Företagarna