podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Val 2022: Politiker frågades ut under tacksamhetsturné genom KFV

Publicerad 29 aug 2022
Företagarna frågade ut lokalpolitiker i både Katrineholm, Flen och Vingåker under en tacksamhetsturné genom de tre kommunerna.
Företagarnas Hannah Larsson, Jim Lindström, Ebba Bauer Zetterblom och Susanne Staf.

Företagarna Katrineholm-Flen-Vingåker vigde hela måndagen åt att tacksamhetsbomba lokala företagare för deras ovärderliga samhällsinsatser och arrangera kommunpolitiska debatter med fokus på företagarfrågor. De små företagen har skapat 4 av 5 nya jobb i Sverige under de senaste 30 åren. Småföretagarna är våra jobbskapare, välfärdsbyggare och samhällsbärare. Den insikten var utgångspunkten för de tre debatter där Katrineholms, Flens och Vingåkers respektive kommunpolitiker fick lägga fram sina förslag för att bygga mer företagsamma kommuner.

Dagen inleddes med frukost, mingel och debatt i Flen. Företagarna KFV:s ordförande Hannah Larsson berättar att debatten, som modererades av styrelseledamot Jim Lindström, kom att handla mycket om tillsynsfrågor kopplade till pandemin. Många företagare i kommunen upplever att kommunen blivit övernitisk sedan restriktionerna hävdes och nu gör fler och mer omfattande kontroller än vad lagen kräver för att ”ta igen” kontroller som uteblev under pandemin. Flera politiker och tjänstemän på plats försäkrade att det inte var kommunens avsikt och att de skulle se över tillsynen framöver.

Från Flen drog Företagarnas debattglada tacksamhetsgerilla vidare till Vingåker för lunch och ny debatt. Debatten i Vingåker dominerades av infrastrukturfrågor.

Dagen avslutades med middag och mingel i Katrineholm. Den företagarpolitiska debatten i Katrineholm visade på bred politisk enighet om vikten av ett gott företagsklimat och handlade till stor del om hur hela kommunen och alla partier gemensamt kunde göra kommunen till en bättre plats att driva företag på.

- Vi hade jättebra debatter i alla tre kommuner och många företagare uppskattade både tacksamhetskampanjen riktad till dem och debatterna med fokus på frågor som berör dem, sade Företagarna KFV:s ordförande Hannah Larsson efteråt. Aktiviteterna arrangerades i samarbete med Forum Flen, +Katrineholm och Skobes Bil i Katrineholm.

Fler nyheter från Företagarna