För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där…Årets Företagare Nyköping

Publicerad 14 apr 2022
I oktober varje år delas det prestigefyllda priset Årets Företagare Sverige ut. Vinnaren har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen för att till sist koras till Årets Företagare i Sverige. Vi har träffat Företagarna Nyköpings finalist!
Årets Företagare Nyköping Marcus Wiklund med sitt gäng från Byggmästarna i Nyköping AB

Årets Företagare Nyköping Marcus Wiklund driver företaget Byggmästarna i Nyköping AB och har mottagit utmärkelsen Årets Företagare 2021 i Nyköpings kommun. 

-Stort grattis Marcus, vad var det som fick dig att bli företagare?

-Jag ville våga ta steget att utmana mig själv och att känna friheten av att göra vad man vill.

-Vad är det ni gör på ditt företag som gör att ni sticker ut i jämförelse med andra branschkollegor?

-Vi har genom ett stort fokus på personalen byggt upp en företagskänsla där alla känner en delaktighet i det vi bygger. Vi växer, men med måtta för att behålla denna vi-känslan. Det resulterar i att vi gör bra jobb, vilket är den bästa reklamen man kan få och det genererar allt fler uppdrag.

-Vad tror du är det främsta skälet till er framgång?

-Vi har en lång erfarenhet i branschen och stor kunskap. För mig är det också viktigt att vara schyst mot alla som man har att göra med såsom kunder, egen personal och underentreprenörer.

-Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

-Att jag är delaktig i att bygga upp ett fint och välskött företag gör mig riktigt stolt!

-Vad är dina framtida mål? 

-För mig är det viktigt att känna att man har kvar gnistan och glädjen! Det är nödvändigt för att kunna driva företag. Men också att säkra upp nästa generation genom delaktighet i hela verksamheten är viktigt.

-Kan du dela med dig av tre råd till den som vill vinna Årets Företagare i framtiden?

-Du ska vara kunnig i det område som du ska arbeta med. Känna stor glädje i och brinna för att driva och utveckla verksamheten, samtidigt som man måste vara försiktig så man inte går på några nitar.  Att må bra i hela sitt liv (även på fritiden) ta hand om din hälsa. Jag tror inte på att konstant jobba 80 timmar i veckan. Hitta din balans!

-Stort tack Marcus och lycka till i regionfinalen av Årets Företagare 2022! 

Fler nyheter från Företagarna