För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Fullt hus på öppet hus med Företagarnas vd

Publicerad 14 maj 2024
Benjamin Dousa begav sig till Skåne och Blekinge för en turné hos Företagarna Region Syd. Första stoppet, i Kristianstad, var ett välbesökt möte med medlemmar från hela Skåne.

­Han tog sig direkt från livesändning på TV4 till Restaurang Kvarnen. Den tidiga morgonen till trots uppskattades det att få mingla med och ställa frågor till andra medlemmar, organisationens vd och anställda. Engagemanget på plats var stort och sorlet nådde ut genom lokalens dörrar. Det var första mötet med vd:n för många. En del har sett honom på tv eller i debattsidorna men få hade fört diskussioner med Dousa tidigare.

Dousa säger att hans viktigaste jobb är att skina ett ljus på alla de småföretagare som finns runt om i landet.

– Man glömmer ofta bort alla ”gneta påare” där ute. Hur ofta ser vi en lokal frisör på nyheternas förstasida? Hur ofta kommer politiker och klipper band hos den lilla krögaren? Det skulle vara rätt tråkigt att bo i Kristianstad utan små och medelstora företag, säger Dousa.

Ekonomiskt perspektiv

Det var inte enbart småföretagandet som var på tapeten, även Sveriges och världens ekonomi togs upp. Sverige halkar efter i Europa, konstaterade Dousa.

– Nu har vi fått första räntesänkningen, det gör inte mycket i kronor och ören men psykologiskt märker vi av det, säger han.

Men trots en inflation finns det ett behov av att renovera och rusta det vi har. Företagen behöver fortsätta ges möjligheter att blomstra även i svåra tider.

– Vi sticker ut i Sverige när det kommer till de höga kostnaderna för att anställa personal. Varför är det inte demonstrationer på gator och torg? Jo, för att man som anställd inte känner av de höga skatterna, säger Dousa.

Fler nyheter från Företagarna