För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hästig morgon på veterinärkliniken

Publicerad 23 jan 2024
Året började på bästa möjliga sätt när Företagarna Landskrona Svalöv bjöd in till ett besök hos Anne Haglund på Saxtorps Hästklinik.

Anne Haglund, som utsågs till Årets Företagare i orten förra året, tog emot de morgonpigga deltagarna på ett sätt som gjorde morgonen minnesvärd och full av skratt. Under frukostmötet diskuterades allt möjligt. Från allvarliga saker som hur vi tar hand om våra äldre hästar till roliga anekdoter om polisens hästar som kämpar med all utrustning. Visste du att polisens hästar kan få ont i ryggen till följd av snedbelastning? Det är för att poliserna har all sin tunga utrustning på höger sida, och det är inte alltid lätt att balansera det på andra sidan på ett ergonomiskt sätt.

Hästägare reser långt för expertvården

Veterinären berättade entusiastiskt om sin hästklinik, dit hästägare kommer från långväga för att kunna erbjuda sina fyrbenta vänner bästa möjliga expertvård. På kliniken finns allt som behövs för att erbjuda hästarna bästa möjliga vård. Kompetent personal, röntgen, magnetkamera, ridhus och mycket mer. Utöver ordinarie personal kommer hovslagare och tandläkare regelbundet dit för att se till så att hästarna mår bra.

Efter en god frukost fick deltagarna en rundtur i stallen, ridhuset och kliniken. De fick dessutom träffa några hästar – och en tam hjort.

– Anne berättade även om sin andra verksamhet där barn kommer och umgås med hästar. Att bara vara nära en häst är pulssänkande och bidrar till bättre mående, säger Ina Zachhau, ordförande i Företagarna Landskrona.

En riktig stjärna

Lokalföreningen vill rikta ett stort tack till Anne Haglund och Saxtorps Hästklinik för den generösa frukosten och den inspirerande morgonen.

– Anne, du är inte bara en framstående företagare utan också en riktig stjärna i hästvärlden här i Landskrona. Vi ser fram emot nästa gång, säger Zachhau.

Klicka här för att läsa mer om Årets Företagare – Anne Haglund.

Fler nyheter från Företagarna