podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nya ledamöter i Företagarna Öresunds styrelse

Publicerad 21 mar 2023
Vi har fått fyra nya, starka ledamöter in i styrelsen för Företagarna Öresund. Lär känna dem lite grann.

OresundPeterHerlin.png

Peter Herlin driver sedan våren 2022  konsultverksamhet inom Logistik och Supply Chain i företaget Pherlin Consulting AB där han hjälper företag att förbättra sin logistik genom att erbjuda kunskap/utbildning, analyser, framtagning av logistikdesign och projektledning, exempelvis vid implementering av stödsystem. Peter har en lång bakgrund inom inköp, lager och transporter av varuhandel och efter en lång karriär inom Operations Logistics B2C, på tidigare Bonnierbolaget Homeenter AB och senast som Logistikchef på ABA Skol AB erbjuder nu Peter sin kompetens i egen verksamhet.

Varför just Företagarna Öresund?

Företagarna Öresund är en spännande och aktiv förening som på många sätt bidrar till näringslivet i min hemkommun Burlöv och i kringliggande område.

Vad vill du uppnå med din plats i styrelsen?

Jag ser fram emot att arbeta med kompetenta kollegor i styrelsen och att kunna bidra med erfarenhet och kunskap inom mina specialområden.

OresundMarita.png

Marita Boström driver DuSolid som hjälper dig och din verksamhet att utveckla starkare, tryggare och mer välmående team och har gjort detta sedan 2009.

Utifrån sex framgångsfaktorer – självbild, målbild, attityd, känsla, engagemang och reflektion erbjudes ett fundamentalt och kraftfullt självledarskap för bättre samverkan så det skapas rätt engagemang och välgrundade team. Min bakgrund är  drygt 20 års anställning inom ett internationellt näringliv, bl a telekombranschen.

Vad vill du uppnå med din plats i styrelsen?

Till Företagarnas styrelse hoppas jag kunna bidra med frågor och att tänka ännu mer möjligheter och samverkan.

OresundLouise.png

Åsa Timar Lönneborg driver bolagen Filmbruket AB och Studio Filmbruket AB tillsammans med sin man Peter.

Filmbruket erbjuder tjänster inom marknadsföring och kommunikation där rörligt och fotografering får stå i centrum.

Studio Filmbruket tillhandahåller en studiolokal i Alnarp, där man har möjlighet att genomföra fotografering av personal och produkter, man kan genomföra filminspelningar samt livestreamade möten och events.

Varför just Företagarna Öresund?

De som engagerar sig i Företagarna Öresund upplever jag har ett jättefint driv och har ett stort engagemang kring de aktiviteter och sakfrågor som ligger i deras uppdrag. Kommunerna som ingår i Företagarna Öresund ligger också nära oss i vår verksamhet både rent geografiskt, men också i storlek.  Aktiviteterna som de arrangerar tilltalar oss som företag, och mig som ägare.

Vad vill du uppnå med din plats i styrelsen?

Att kunna vara med och bidra med mitt eget driv i en organisation som Företagarna Öresund ser jag fram emot. Min bakgrund ligger inom projektledning, men även HR och lön, och det är frågor jag brinner för även i dag, förutom kommunikation och marknadsföring förstås. Det är ämnen som jag hoppas kunna bidra lite extra med i uppdraget

Med de projekt vi anlitas för får vi en djup inblick i många olika typer av verksamheter, och den insikten och förståelsen det har gett mig tror jag också kommer komma väl tillhands i det här uppdraget.

OresundLouise (1).png

Louise Björneman driver Björneman Advokat AB, en advokatbyrå som tillhandahåller affärsjuridisk rådgivning till företrädesvis företag men också till privatpersoner. Byrån biträder i frågor som rör bland annat förhandling och upprättande av avtal, försäljningar, förvärv, ägarstrukturer, investeringar och fastighetsbestånd. Louise Björneman är ny i Företagarna sedan några månader tillbaka. Hon valdes in som styrelseledamot vid årsstämman i mars 2023, och ser fram emot att genom styrelsen få bidra till företagares utveckling på olika sätt.

Varför just Företagarna Öresund?

Jag upplever att det finns ett enormt driv och en positiv energi hos företagen i kommunerna som tillhör Företagarna Öresund, vilket också gäller de som är aktiva inom Företagarna Öresund. Det drivet och den energin vill jag vara en del av, och med hjälp av dessa komponenter bygga en arena där företagen kan gro och verka på ett gynnsamt vis.

Vad vill du uppnå med din plats i styrelsen?

Jag vurmar extra för spörsmål som rör kvinnors ställning och progress i näringslivet, barn och ungdomars framtidsutsikter, samt träning och hälsa – områden som jag gärna vill väva in i min del av styrelsearbetet. Givetvis vill jag också sätta strålkastarljuset på affärsjuridiken, och få företagare att förstå vikten av att ha juridiken på plats när det gäller företagande.

Fler nyheter från Företagarna