För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Starka genom samarbete!

Publicerad 30 mar 2023
Företagarnas 5 lokalföreningar i Blekinge gör det, Öresund och Lund har påbörjat det och nu har turen kommit till Skurup, Sjöbo, Tomelilla, Österlen och Ystad - genom samarbeten blir vi starkare!

En vanlig torsdagskväll träffades representanter från Skurup, Sjöbo, Tomelilla, Österlen och Ystad för att diskutera framtida samarbeten under en middag.

ingelsta3.jpg ingelsta2.jpg

Ingelsta1.jpg ingelsta6.jpg

Ingelsta Kalkon bjöd på en riktig show när vi fick ta del av styckning av en kalkontupp. Evert, styckaren, berättade med själ och hjärta vad varje del användes till, hur det skulle tillagas och att allt som görs på Ingelsta Kalkon är 100% kalkon. Senare fick även sällskapet njuta av kalkonkorv, -salami och mycket mer.

ingelsta4.jpg
Det ska också nämnas att ägarna till Ingelsta Kalkon är nominerade till Årets Företagare i Tomelilla.

ingelsta7.jpg  ingelsta8.jpg

Kvällen avslutades med workshop där deltagarna skulle komma fram till tre viktiga samverkans- och samarbetsområden per arbetsgrupp. Här följer ett axplock av det som står högst på agendan att samarbeta kring i Sydöstra Skåne.

Samarbete med och mellan kommunerna
Samarbete med andra föreningar på orten
Öka synlighet och kännedom om Företagarna
Föra gemensam debatt
Infrastruktur
Kompetensförsörjning - samarbete skola/arbetsliv
Vilken bild har andra av Sydöstra Skåne?

Österlensföreningen har stafettpinnen till nästa träff då det ska diskuteras vilka de fem viktigaste frågorna är för varje lokalförening/kommun och utifrån dessa frågor - vad föreningarna kan samarbeta kring.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna