podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Röda mattan utrullad för invigningen av Företagarna Malmös nyrenoverade lokaler

Publicerad 29 maj 2023
Mingel, nätverkande, god förtäring, prisutdelning och lotteri – vad mer kunde de 60-talet gästerna som kom för att fira in nystarten önska sig?
Vice ordförande och ordförande i Företagarna Malmö på röda mattan. Foto: Mariam Huss

Företagarna Malmö bjöd in till fest när den alldeles nyrenoverade lokalen skulle invigas.

– Vi hoppas att det här ska bli en mötesplats för våra medlemmar, säger Anders Rydström, vice ordförande.

– Det här är en gammal förening. För drygt ett år sedan började vi prata om hur vi ska få liv i den igen, det är inte helt lätt i en stad som Malmö med så mycket konkurrens. Men nu ska vi få fart på den här fastigheten och vi hoppas att det ska bli startskottet, säger Hans Österberg, styrelseledamot.

Fastigheten i centrala Malmö är en av två som ägs av föreningen. När renoveringarna gjordes revs allt det gamla och mörka bort för att ersättas med en smakfullt modern och ljus inredning. Det som var trasigt lagades och all teknik moderniserades. I taket hänger 100 år gamla takkronor från Tjeckien, dessa är renoverade och polerade innan de sedan kom att pryda Företagarna Malmös lokaler där nytt möter gammalt.

– Det är inte ni medlemmar som har betalat för renoveringen, det är våra hyresgäster, säger Hans Österberg och skrattar varmt.

Under kvällen bjöds det på fin förtäring från Prime Catering och givetvis stod en Dj vid scen hela tiden. Dessutom lottades ett års medlemskap ut.

Årets Företagare i Malmö  

Föreningen tillkännagav sina vinnare av Årets Företagare under den festliga kvällen. Hedda Lidgard och Gustaf Ström klev dansande upp på scen till jubel och applåder där de fick ta emot mer priser än de kunde bära. 

– Jag tror att nyttan till framgång är att vi har gått med i företagarna. Det här är våra medarbetares vinst också, säger Hedda Lidgard som får ta emot jubel från publiken. 

Det vinnande bolaget heter Frank Valiant och det är inte första gången, och säkerligen inte sista, som ägarna får ta emot priser å sitt bolags vägnar. 

– Vi har alltid drivit det här bolaget sen vi satt i en källare med inställningen att ”hur svårt kan det vara”. Vi är alla så passionerade över att göra det vi gör. Allt vi har gjort har genererat resultat. De ska inte bara vara coolt, säger Gustaf Ström. 

– Kombinationen av kreativitet och att förstå hur saker kan ha en affärsnytta är viktig, tillägger Hedda Lidgard. 

Nedan följer en hel rad bilder från kvällen.

Fler nyheter från Företagarna