podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Dags att nominera Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Tomelilla

Publicerad 15 feb 2023
Nu kan du nominera Årets Företagare & Årets Unga Företagare i Tomelilla. Vet du någon som borde nomineras eller känner du att du själv är en av kandidaterna?

Vi önskar få in din nominering senast den 17 mars 2023!

Utdelning av utmärkelserna Årets Företagare & Årets Unga Företagare sker i samband med Näringslivsgalan den 21 april i Övrabyborg.

Klicka här för anmälan!

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer. 

Årets Unga Företagare är vårt prestigefyllda pris för unga entreprenörer. För att delta måste du vara under 35 år och driva minst ett företag. 

Årets Företagare och Årets Unga Företagare delas ut på lokal, regional och nationell nivå.

Företagaren ska:

Äga & Driva
Inneha ett betydande ägande av företaget. Man ska ha majoritetsägande. Det går bra med finansiärer om ägaren är näst största ägare. Eftersom utmärkelsen går till företagaren är det viktigt att hen är verksam i företaget. Det innebär att man ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning. Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

Ledare & Förebild
Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare.
Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/ företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald.

Kreativitet & Innovation
Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras.
Exempel på det är att hen gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Lönsamhet & Tillväxt
Ha uthålligt god lönsamhet. Med god lönsamhet avses att den är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch, inte med alla andra branscher.

Formella krav
Inte ha några betalningsanmärkningar i närtid. Betalningsanmärkningen ska ställas i relation till verksamheten. Företagaren får inte nyligen vara dömd i domstol.

Kriterierna är gemensamma för lokal-, regional- och riksnivå.

Vi ser fram emot många fina nomineringar! 

//Företagarna Tomelilla

Taggar
Fler nyheter från Företagarna