För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Frukostmöte i Kristianstad om elbrist & elanläggningar!

Publicerad 21 nov 2022
Under en tidig morgon i november bjöd Företagarna Kristianstad in till ett frukostmöte med fokus på nya regler för dig med elanläggning. Kristianstads näringslivskontor var också på plats och pratade om vad som händer vid ev. elbrist.

Magnus Persson, MPEL Konsult beskrev innehavarens ansvar för sin elanläggning och de kontroller som ska göras enl. en dokumenterad kontrollplan från och med 1 december. 

Magnus förmedlade också spännande sidor för att förkovra sig om el- och elsäkerhet samt vart du kan vända dig för att se om firman du ska anlita är certifierad.

https://www.elsakerhetsverket.se/ - här kan du få reda på vad du kan göra själv i ditt hem/företag och när du behöver anlita en fackperson (koppla rätt) du kan också kolla om firman du vill anlita är certifierad (kolla elföretaget)

https://www.svk.se/om-kraftsystemet/kontrollrummet/ - för den som vill hålla sig uppdaterad om hur mycket el som Sverige och andra länder exporterar just nu och hur prisbilden ser ut.

elmote8.jpg

elmote4.jpeg   elmote5.jpeg   

elmote1.jpg   elmote3.jpeg

Tina Gunnarsson, näringslivschef på Kristianstad Kommun och Micke Persson, näringslivsutvecklare, presenterade i stora drag om vad som kan hända om det mot förmodan blir en elbrist till vintern.

elmote7.jpg

Kristianstads kommun har gått upp i stabsläge där de främsta syftet är att 

  • bidra till minskad energiförbrukning;
    • i första hand för att undvika en MFK
    • i andra hand för att bidra till att sänka energikostnaderna även för näringsliv och enskilda hushåll
    • i tredje hand för att spara skattemedel

- Vi har en prioriteringslista över vilka som stängs ner först och den är såklart hemlig, säger Tina.

>Klicka här< för att komma till den presentation som näringslivskontoret visade under sin presentation.

//Företagarna Kristianstad

Fler nyheter från Företagarna