podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ny ordförande i Företagarna Lund: “Vill blåsa liv i huset”

Publicerad 2 mar 2022
Den första mars 2022 hade Företagarna i Lund sitt årsmöte. Då valdes en delvis ny styrelse in med Lundabon Marianne Sandén Ljungberg som ordförande. Hon har varit aktiv i föreningen sedan mitten på 90-talet och har bland annat suttit som revisor i föreningens stiftelser.
Marianne Sandén Ljungberg är ny ordförande i Företagarna Lund.

Marianne har arbetat som auktoriserad revisor i 30 år, de sista 15 åren har hon dessutom varit vd för en av Sveriges största revisionsbyråer – Mazars. 

– Vissa tycker att revisorer är det mest torra som finns, att vi bara tänker på siffror. Men jag är inte helt knastertorr, skrattar hon.

När Marianne Sandén Ljungberg lämnade sin post som vd år 2020 frigjordes tillräckligt mycket tid för att engagera sig i andra saker. Hon blev invald i Företagarna Lunds styrelse redan förra året, någon tanke på att bli ordförande hade Marianne inte då. 

– Sen är jag som jag är, jag tar gärna tag i väldigt mycket. När den dåvarande ordföranden bestämde sig för att kliva av tyckte nog valberedningen att det vore bra om jag klev in, säger hon.

Vad lockade med att bli ordförande?

– Jag trivs här och har alltid tyckt att det är en spännande förening som kan utvecklas, säger Marianne Sandén Ljungberg.

De fem föregående åren har Mariannes namne Marianne Ekberg Offesson suttit som ordförande i föreningen. 

– Marianne var den första kvinnliga ordförande i Lundaföreningen och jag är stolt att få efterträda henne, flikar Sandén Ljungberg in.

Vad vill du göra med ditt ordförandeskap?

– Jag tänker som resten av styrelsen: vi vill blåsa liv i huset. Vi vill att det ska hända mer och att våra medlemmar ska hitta till föreningen. Alla ska känna att det ger något extra att vara en del av Företagarna i Lund. Man ska känna att det är ett naturligt nätverk, säger Marianne Sandén Ljungberg och fortsätter:

– Lunds näringsliv behöver fler mötesplatser och Företagarna ska vara en av dessa. Vi ska ha som ambition att ta en tydligare plats i Lunds Näringsliv.

Tanken är att fortsätta på föreningens inslagna väg, men att intensifiera den. 

– Vi har buissnesluncher, frukostmöten och även kvällsaktiviteter som kan ha ett mer lustfyllt inslag. Det är snart Lundakarnevalen och då ska vi försöka göra något kul, avslutar den nya ordföranden.

Föreningen som nu fyller 175 år planerar dessutom att renovera lokalen i Lund. Inredningen ska moderniseras för att uppfylla de krav som finns i dag.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna