podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ulf Kristersson under kongressen: “det är för lätt att vara brottsling i Sverige”

Publicerad 19 maj 2022
Företagarnas kongress 2022 öppnades av Moderaternas Ulf Kristersson. Under sitt tal fokuserade han på brottslighet, energifrågor och skatter.
Ulf Kristersson på scen.

– Brottsligheten är sveriges enskilt största problem just nu. Från skjutningar till stöld och våldsbrott. För mig är det här är den absolut största frågan till valet. Vi kan inte ha det som det är i Sverige i dag. Det är för lätt att vara brottsling nu, det kommer vi ändra på, säger Ulf Kristersson.

Hur ser du på de brott som drabbar oss företagare?

– Jag har sett exempelvis företag vars butiker är en uppehållsplats för tjuvar. Polisen prioriterar grova brott så som skjutningar framför stöld. Ungdomsrabatten är stötande, tillträdesförbud till butiker har inte fungerat i praktiken, man måste skärpa många saker för att det ska bli jobbigt att begå brott, säger Kristersson.

En del av partiledarens tal handlade om skatter. Han menade på att den viktigaste skattesänkningen är den som är relaterad till arbetsrelaterade kostnader. 

– Den här regeringen har höjt 46 skatter, många är rent av tramsiga, säger Kristersson.

Även energifrågor hann avhandlas kort. 

– Jag kommer kunna bilda den första regeringen på 40 år efter valet som är helt eniga i energipolitiken och som är helt oberoende av Miljöpartiet, säger Kristersson.

Partiledaren säger att han kommer gå till val på att Moderaterna ska vinna det här valet och med det sätta Sverige på en ny kurs. 

– Vi är det enda partiet som kan samarbeta med alla partierna i regeringen, säger Kristersson.

Vad kommer du göra för att det ska bli lättare att bedriva företag?

– Jag kommer se till att bilda en regering bestående av duktiga människor, inte prao-elever, säger Kristersson.

Fler nyheter från Företagarna