För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Kristianstad driver en framgångsrik bilverkstad

Publicerad 13 maj 2022
Det blev Mose Freyer som driver Moses Bil & Lack Tollarp AB som kammade hem utmärkelsen för 2021. I motiveringen står det: “Från att ha startat som ett litet enmansföretag 1991 till att bli en ledande bilverkstad med den största skadeavdelningen i södra Sverige och en unik kompetens inom lackering och rekonditionering med cirka 50 anställda.”

Mose startade sitt företag för att trygga framtiden för sig själv och sin familj. Affärsmodellen är enkel men ack så viktig – de vill vara bäst inom sin bransch.

 Vad är det främsta skälet till din framgång?

– Att vi har lyckats med vår envishet för att överträffa våra mål. Min envishet är viktig, när andra ger upp fortsätter jag, säger Mose Freyer.

Extra stolt är han över att kunna göra sina kunder nöjda med det arbete som bolaget utför.

Vad har varit din största utmaning som företagare och hur löste du det?

– Att få in rätt personal. Jag har löst det genom att söka i utlandet, säger Mose.

Resten av motiveringen lyder enligt följande:

Tack vare det breda kunnande som finns i företaget tas allt an – från den splitternya miljöbilen till den gamla veteranen. Hela anläggningen styrs av avancerade datasystem vilket borgar för ett perfekt slutresultat och minskar belastningen på miljön.

Med tanke på miljön används dessutom bara färger som är miljögodkända. De återvinner allt som går att återvinna och använder så lite energi som möjligt. Miljö- och teknikfrämjande genomsyrar hela verksamheten. Kärnvärden är ordning och reda, kundvård, engagemang samt personalvård

Fler nyheter från Företagarna