För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här har vi Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Skåne 2022

Publicerad 31 maj 2022
Efter noggranna övervägningar var det den 31 maj äntligen dags för Företagarna Region Syds utdelning på Malmö Arena. Juryn bestående av Johan Löfquist, Marie Rosengren och Roger Holmström – med uppbackning av Magnus N:son Engelbäck – har sagt sitt. Låt oss presentera vinnarna i regionfinalen.
Årets Företagare tillsammans med Kristianstads ordförande.

Samtliga lokala vinnare och representanter från deras föreningar bjöds in till en lunch med prisutdelning. Uppemot 60 personer hade samlats i restaurangen och väntade spänt på att årets mottagare av utmärkelserna skulle presenteras. Representanter från en stor rad branscher befann sig på platsen. Allt från hisstekniker och restauranger till assistansbolag, byggföretag och IT-leverantörer har under de senaste månaderna mottagit priser av sina lokalföreningar och var därmed en del av den regionala juryns kandidater. 

Det var med stor glädje och stolthet som priserna räcktes över till årets regionala vinnare. Dessa kommer nu skickas vidare till riks-juryn. Vi håller tummarna för våra kandidater i nästa steg. Kanske får vi se en skåning stå i Stockholm som vinnare av Årets (unga) Företagare i Sverige.

Moses bil o lack 

Årets Företagare i Skåne 2022 tilldelades Mose Freyer från Kristianstad. Mose med sitt framgångsrika bolag kammade hem utmärkelsen med följande motivering:

Mose Freyer startade ett litet enmansföretag 1991 som har vuxit i en bransch med stor konkurrens. Idag är bolaget internationellt känt och är en stor del i att det kommer långväga kunder till den lilla orten. Koenigsegg skickar bilar från hela världen till Moses Bil o Lack, bara det är ett kvitto på gott arbete. De utför en stor variation av lackeringsjobb, allt från pilbågar till lastbilar och lyxbilar lackas. Juryn är imponerade över att man på bolaget blandar sin färg själv utan att sprida sitt recept till utomstående. 

Utöver detta så har Mose lyckats behålla sin duktiga personal länge, den första anställda kom 1998 och är kvar ännu. Idag är de ett 60-tal anställda som arbetar i de 9 000 kvadratmeter stora lokalerna med lackering och verkstad.

Vi finner att Moses Bil o Lack är en given och värdig vinnare av utmärkelsen Årets Företagare Skåne 2022.

Segers mat

Årets Unga Företagare i Skåne 2022 gick till Maria och Marcus Seger. De två unga serieentreprenörerna från Burlöv vann med följande motivering:

Årets Unga Företagare i Skåne 2022 är ett par entreprenörer som har lyckats med konsten att inte bara överleva pandemins hårda smällar mot sin bransch, de har dessutom expanderat. Maria och Marcus Seger har gått från att ha startat Segers Mat 2019 till att öppna ytterligare en verksamhet mitt under pandemin och nu vara på gång med sitt tredje företag. De bevisar att det går att växa även under tuffa omständigheter, dessutom utan att säga upp sin personal. 

Utöver detta vill juryn berömma Maria och Marcus för deras hållbarhetstänk. I lokalerna används nästan enbart återbrukade prylar och råvarorna är närodlade. Därför finner vi att Segers Mat AB är det självklara valet till årets utmärkelse.

Fullständiga vinnarintervjuer kommer inom kort.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna