podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets hållbara företagare är utsedd

Publicerad 27 jun 2022
I samma veva som Årets företagare och Årets unga företagare delas ut prisar även Företagarna Öresund Årets hållbara företagare. Den här gången var det en växande verksamhet från Burlöv som kammade hem den utmärkelsen. 
Ledningen bakom Zeotech vid utdelningen.

Syftet med hållbarhetspriset är att lyfta företagare som har bidragit till att arbeta mer hållbart. Alla kan nomineras, vare sig företaget är nystartat eller väletablerat. Utmärkelsen stiftades 2021 av Företagarna Öresund som vill lyfta fram goda exempel så att alla i företagsvärlden kan lära av varandra. Priset tilldelas det företag som arbetar strategiskt för hållbarhet och som visar handlingskraft i sitt genomförande.

År 2021 vann Niklas Hjelm och Niclas Lundius Mörck från Lomma med bolaget Grohuset. Årets vinnare blev Zeotech AB från Burlöv. Tillsammans med Swedbank delas det ut diplom och 10 000 kronor till vinnaren. 

Zeotech – för miljöns skull

Vinnarna 2022 var Johan Hultén, Jesper Lindvall och Pernilla Lindörn-Prabert. I motiveringen står det bland annat att man på Zeotech har varit en föregångare när det kommer till att hjälpa industrin att uppfylla miljövänliga, energieffektiva och hållbara mål långt innan FN:s globala mål antogs.

Företaget arbetar med både återvinning, energioptimering och sänkta CO2 utsläpp sedan snart 30 år tillbaka. Genom att rena luften med miljövänliga lösningar har man skapat sig ett namn inom både stora internationella industrier och mindre verksamheter. 

I juryn satt representanter från Företagarna Öresund, Swedbank och Miljöbron. Några av de kriterier som man på Zeotech har uppfyllt är att arbeta aktivt med hållbarhetsfrågor i den dagliga verksamheten, såväl miljömässig som social- som finansiell hållbarhet. Utöver detta har de varit goda och inspirerande förebilder samt haft handlingskraftiga, nytänkande och konkreta åtgärder inom temat.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna