För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ung Företagsamhet nominerade till Nobels fredspris

Publicerad 2 feb 2022
Vi på Företagarna är oerhört stolta att kunna presentera nyheten om att vår samarbetspartner Ung Företagsamhet har blivit nominerade till Nobels fredspris 2022.
Ung Företagsamhet kan fira både gott arbete och en nominering till Nobels fredspris.

Ung Företagsamhet är en del av den globala utbildningsorganisationen Junior Achievement Worldwide (JA Worldwide) som i sin tur har nominerats av en framstående professor i juridik och internationella frågor. De är i dag verksamma i 115 länder, varav Ung Företagsamhet i Sverige är ett.

- Vi är otroligt glada, hedrade och stolta att som en del av JA Worldwide-nätverket få ett sådant erkännande. Vår unika blandning av entreprenörskap, finansiell kunskap och att förbereda unga inför arbetslivet gör att vi inte bara påverkar individer utan hela samhällen. Det är den här nomineringen verkligen ett kvitto på, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet Sverige i ett pressmeddelande.

JA Worldwide har nominerats för sitt arbete med att stärka ungas entreprenörskap, företagsamhet och  förmåga att hantera sin ekonomiska situation. Vinnaren tillkännages i oktober.

Fler nyheter från Företagarna