podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bäste Medlem

Publicerad 21 dec 2022
Ännu ett år har snart passerat och just i dag är det vintersolståndet och ljuset återvänder. Men först njuter vi av alla vackra juleljus som lyser upp så vackert i mörkret.

Företagarna har under året fått många nya medlemmar och Landskrona Svalöv är på topp 10-listan i Region Syd, vilket är samtliga lokalföreningar i Skåne och Blekinge. Vi ligger på 7:e plats med en ökning på 10% och det är så roligt! Varmt välkomna alla ni nya medlemmar!

Även början på detta året blev annorlunda med mycket som påverkades av Covid-19. Men med start vid vårt årsmöte i Mars så har vi sedan kunnat arrangera träffar och föredrag under året.

På årsmötet valdes det in två nya i vår styrelse och vi delade ut flera Gesällbrev och Mästarbrev, vilket alltid är så trevligt att göra.

Under våren hade vi frukostträffar på Hotel Chaplin med föredrag av JYSK och Business to Business och så hade vi föreläsning på temat Tänk som en hacker! Hur vi kan skydda oss och våra företag mot IT-intrång. Vi hade fotokurs på temat att ta bättre företagsbilder till sociala medier och After Work på grekisk restaurang.

Det var ju valår så vi bjöd in till valdebatt i både Landskrona och Svalöv och politikerna ställde upp och var mycket nöjda över att vi arrangerade detta. Vår eminenta regionchef Magnus N.son Engelbäck var moderator på båda orterna.

I Juni hade vi en trevlig kväll med middag utomhus på Kvarteret Erikstorp. Då korade vi Årets Företagare och Årets Unga Företagare i både Landskrona och Svalöv.

Efter sommaren hade vi ett företagsbesök hos Årets Företager i Landskrona på hans företag Saxtorp Svamp AB. Rikard Pedersen bjöd på en intressant rundvandring bland alla svamparna.

Just nu pågår nomineringstiden för Årets Företagare och Årets Unga Företagare (under 35 år) i Landskrona och Svalöv och här vill vi väldigt gärna ha er hjälp med nomineringar. Nominera just din favorit senast den 31/1-2023. 

Vi hade en frukostträff hos vår nya medlem Ella Sjögren på hennes mysiga café och då fick vi lyssna på en mycket intressant föreläsning om hur man upptäcker missbruksproblem hos sina anställda och hur man kan jobba förebyggande. IKEA kom också och berättade om sitt rabattavtal som medlemmarna i Företagarna kan nyttja.

Ett välbesökt AW på restaurang Matscenen hann vi också med under hösten och vi avslutade höstens program med julmys där vi bjöd på hembakade lussekatter, glöggmingel och annat gott på julpyntade Hotel Chaplin.

Även i år har styrelsen deltagit på digitala möten med Region Syd men även deltagit på bolagsstämma i Ängelholm, kongress i Norrköping och höstkonferens i Malmö.

Stort tack för detta året. Nu hoppas vi att alla får en underbar jul. Med tid att umgås med de närmaste, äta gott och bara vara. Även engagerade företagare måste unna sig ledig tid ibland.

Var rädda om er.

God Jul & Gott Nytt År!
Önskar Ina Zachhau, Ordförande Företagarna Landskrona Svalöv och övriga styrelsen

Fler nyheter från Företagarna