För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hur många sommarpratare är företagare i år?

Publicerad 10 jun 2024
58 personer kommer att sommarprata i P1:s långkörare med start på midsommardagen.

Snart ljuder de smäktande tonerna från Sten Carlbergs sommarmelodi i etern igen. De som signalerar att en person snart kommer att dela med sig fritt ur hjärtat av tankar och funderingar om stort och smått. Trots att poddarna för länge sedan fått utbudet av samtal och berättelser att svälla över alla breddar har Sommar i P1 kvar sin särställning som lyssning med hög hängmattefaktor.

På midsommardagen, 22 juni inleds årets smultronstrå av sommarpratare, men redan på tisdag tillkännager Sveriges Radio vilka som har förärats med att bli sommarvärdar.

Företagarpodden: Hemligheten bakom årets företagare

Författare, journalister och artister...

Blickar man tillbaka till hur det såg ut i fjol och hur det brukar vara så kommer många personer att presenteras som författare, journalister och artister. Forskare och idrottare är också lågoddsare. Däremot är det sällsynt att hitta företagare bland sommarpratarna.

Visst, de finns. I fjol sommarpratade finansmannen Harald Mix och även Patrick Söderlund på Embark Studios, liksom designern Maja Nilsson Lindelöf och Camilla Läckberg som titulerade sig både författare och entreprenör.

År 2022 kunde man lyssna till entreprenören Jacob de Geer, superbilsföretagaren Christian von Koenigsegg och lyssnarnas sommarvärd, den nyligen bortgångne forsränningsföretagaren Bengt Einar ”Sotarn” Johansson.

Serieentreprenören Jens Nylander granskar Sveriges kommuner med AI.

Inblickar i företagares vardag? 

Många av dem som är författare, journalister och artister eller något helt annat skulle också kunna titulera sig företagare. En del är säkert sådana som startar företag av nödvändighet, utan att identifiera sig som företagare. Deras hjärtan bultar inte direkt för momsredovisning och leverantörsfakturor. Fast i företagandets vardag finns många berättelser som är värda att lyssna på, skratta åt och inspireras av.

Snart får vi veta om vi kommer att få oss några sådana till livs i sommar.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna