För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Maya Delorez från Uppsala kammar hem Årets Unga Företagare i Sverige 2023

Publicerad 21 okt 2023
Ännu en gång går det prestigefulla priset till en ung Uppsalaföretagare. Madelene Törnblom vinner Årets Unga Företagare i Sverige med sitt bolag Maya Delorez.
Bild: Fotograf Ristenstrand

− Det känns jättekul att ha vunnit Årets Unga Företagare i Sverige! Jag hoppas att kunna inspirera andra att våga satsa på sina drömmar. Om jag har lyckats med mitt företag med det lilla kapital jag startade med så hoppas jag kunna uppmuntra andra att göra en karriär inom det de har passion för, säger en glad Madelene Törnblom.

Madelene Törnblom fick ta emot utmärkelsen under en galakväll i Stockholms stadshus tillsammans med över 760 gäster.  Priset delades ut av Eva Nord, försäljningschej på SJ, partner till Årets Unga Företagare.

− Madelene Törnblom och hennes företag Maya Delorez har stått för en galopperande tillväxt på kort tid. I dag är företaget en etablerad gigant på marknaden med ett kompromisslöst fokus på kvalitet och kundens alla behov. Men Madelene imponerar inte bara med företagets lönsamhet – hon visar också att det går att bygga en karriär på sin passion. Detta är en sann förebild för andra unga företagare, säger Thomas Byström, regionchef Företagarna Uppsala län.  

Madelene Törnblom har gjort en imponerande företagarresa på kort tid. År 2018 grundade hon ridsportmärket och e-handlaren Maya Delorez och har sedan dess tagit hästvärlden med storm. Företagets omsättning passerade 100 miljoner kronor förra året, och gjorde det dessutom med god lönsamhet, vilket imponerar i en bransch som historiskt har präglats av tuff konkurrens och tunna marginaler. 

Juryns motivering 

Genom att tänka på kunderna både i och utanför boxen har Året Unga Företagare skapat funktionella produkter med stort habegär hos en hel generation. I en bransch med hög konkurrens och många vinnarskallar har de visat att passion, innovation och användarcentrerad design skapar inkludering på ett nyskapande sätt. Genom att visa på möjligheterna på en global marknad har vår pristagare inspirerat andra att rida på vågen.  

Jurymedlemmar:  
Günther Mårder, vd Företagarna, juryns ordförande  
Erica Ackebo, bolagsjurist på SJ 
Tove Jarl, vd, Ung Företagsamhet  
Emil Smith, grundare av Wehype och vinnare Årets Unga Företagare 2022 Renée Voltaire, grundare Renée Voltaire 

Andraplatsen gick till Emelie och Oliver Lundberg, Gotlandschips från Gotland. På tredje plats kom Fredrik Präntare, Pugstorm från Östergötland.

Om Årets Företagare och Årets Unga Företagare 

Årets Företagare är en utmärkelse som delas ut av organisationen Företagarna för att synliggöra företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap driver och utvecklar sina verksamheter på ett lönsamt och hållbart sätt och bidrar till samhällsutveckling. Årets Unga Företagare är Företagarnas prestigefyllda pris för unga entreprenörer. 

Utmärkelserna delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Vinnarna för Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sverige utses av en jury bestående av framgångsrika företagare och erfarna företagsledare. Totalt är det 21 regionfinalister som gör upp om den nationella titeln. 

Fler nyheter från Företagarna