För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Adam och Daniel Brånby från Woolpower är Årets Företagare 2023

Publicerad 21 okt 2023
Adam och Daniel Brånby med Östersundsföretaget Woolpower kan efter delseger på först lokal och sen regional nivå titulera sig den prestigefyllda titeln Årets Företagare i Sverige 2023.
Bild: Fotograf Ristenstrand

-Det känns fantastiskt! Vi har ett otroligt bra team, vi har lyckats knyta an riktigt duktiga och smarta människor och det är det som gör att vi står här idag, säger en mycket glad Daniel Brånby.

Adam och Daniel Brånby fick ta emot utmärkelsen under en galakväll i Stockholms stadshus tillsammans med över 760 gäster.  Priset delades ut av Jessica Span, vd på Volvo Car Sverige, huvudpartner till Årets Företagare.

- Woolpower har alltid varit starkt förknippat med hög kvalitet och en stolthet för Östersund och Jämtland, men sen Adam och Daniel tog över har de tagit företaget till en helt ny nivå. De, tillsammans med alla fantastiska medarbetare, har verkligen gjort rum för människan i hållbarhetstanken när de valt att behålla hela produktionen i Sverige. Det är otroligt fint och inspirerande, säger Joakim Sjöstedt, regionchef Företagarna Jämtland-Härjedalen.

Sedan 1972 har Woolpower tillverkat underställ och strumpor med hög slitstyrka och lång livslängd i sin fabrik i Östersund. När bröderna Adam och Daniel Brånby tog över verksamheten 2010 valde de att utveckla och bredda hållbarhetstanken ytterligare. Genom att behålla produktionen i Sverige säkerställer man att medarbetarna har schyssta arbetsvillkor, och med plagg som håller länge värnar man klimat och miljö. Underställen må värma, men det gör även Adam och Daniels genuina omsorg för människa och miljö.

Juryns motivering

Årets Företagare i Sverige kombinerar traditionella hantverksmetoder med ny teknik. De väver samman hållbarhet, kvalitet och lönsamhet till en urstark helhet. Med stolta medarbetare och lokalt tillverkade produkter bidrar de till både integration och tillväxt i hela landet. Denna duo är en inspiration för oss alla och visar vad det betyder att bli varma i kläderna.

Jurymedlemmar:
Günther Mårder, vd Företagarna, juryns ordförande
Pontus Frithiof, krögare och entreprenör
Peter Mossbrant, Derome, vinnare Årets Företagare i Sverige 2022
Jessica Span, vd, Volvo Car Sverige
Maria Åkerberg, grundare och vd, Maria Åkerberg

Andraplatsen gick till David Ekelund och Tom Nilsson, Icebug, På tredje plats kom Amir Kheirmand och Alex KheirmandSchysst käk.

Om Årets Företagare och Årets Unga Företagare 

Årets Företagare är en utmärkelse som delas ut av organisationen Företagarna för att synliggöra företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap driver och utvecklar sina verksamheter på ett lönsamt och hållbart sätt och bidrar till samhällsutveckling. Årets Unga Företagare är Företagarnas prestigefyllda pris för unga entreprenörer. 

Utmärkelserna delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Vinnarna för Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sverige utses av en jury bestående av framgångsrika företagare och erfarna företagsledare. Totalt är det 21 regionfinalister som gör upp om den nationella titeln. 

Fler nyheter från Företagarna