För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

ASBB och Företagarna i skön förening

Publicerad 30 nov 2023
Företagarnas senast anslutna branschförbund samlar den dynamiska svenska skönhetsbranschen.

Skönhetsbranschen, kosmetikbranschen. Kärt barn har många namn. På senare år har det dykt upp många svenska varumärken inom området och flera nya företag som utvecklar och säljer produkter med fokus på hållbarhet inom både miljö och hälsa har sett dagens ljus.

För att stärka den svenska skönhetsbranschens kommersiella och akademiska betydelse både lokalt och globalt har flera av dessa företag bildat branschorganisationen Association of Swedish Beauty Brands, förkortat ASBB.

Nu har ASBB blivit ett till Företagarna anslutet branschförbund.

− Det är jätteroligt och viktigt att vi får in nya branschförbund. Association of Swedish Beauty Brands kompletterar våra andra förbund på ett jättebra sätt. Vi ser fram emot att komma i gång med samarbetet, säger Mathias Mellgren Helge, ansvarig för Företagarnas branschförbundskansli.

Tillväxt, sysselsättning och export

Göran Agardh är ordförande för ASBB. Han säger att många i förbundet är entreprenörer som har hittat en gemenskap i Företagarna och som känner igen sig i Företagarnas grundvärderingar.GoranAgardh_rund_bild.png

− Det finns många fördomar om vår bransch, men med ett växande intresse för rena och hållbara produkter vill vi lyfta de svenska företagen som jobbar intensivt med dessa områden, säger han.

ASBB samlar den svenska kosmetikbranschen i både formella och informella sammanhang. Genom olika initiativ och aktiviteter stöder den entreprenörskap och innovation som bidrar till tillväxt, sysselsättning och export.

− Nyligen arrangerade vi en träff med Ayad Al-Saffar, vd och ägare till Åhléns. Han berättade om hur svenska företag kan vässa sitt erbjudande i en tuff konkurrens. En annan aktivitet på vår agenda är ett möte om exportmöjligheter, säger Göran Agardh.

Sprida kunskap om branschen

I och med att ASBB nu är ett till Företagarna anslutet branschförbund öppnas nya möjligheter och sammanhang att både värva medlemmar och sprida kunskap om branschen.

− Våra medlemmar får nu möjlighet att upptäcka och ta del av alla Företagarnas erbjudande som till exempel den juridiska rådgivningen och alla fantastiska seminarier som är helt kostnadsfria. Vi är alla entreprenörer och vi ser stor nytta i att vara medlemmar i Företagarna, säger Göran Agardh.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna