För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna håller kongress i Gävle 2024

Publicerad 31 maj 2023
Vartannat år håller Företagarna kongress. Nästa år är det dags igen och då styr alla ombud kosan mot Gävle.
Gävle Konserthus. Foto: Albin Bogren.

På onsdagen höll Företagarna digitalt årsmöte och då offentliggjordes att Företagarnas kongress 2024 kommer att hållas i Gävle konserthus den 23–24 maj.

− För en folkrörelse som Företagarna är kongressen en stor sak. Våra förtroendevalda är organisationens ryggrad och det är med stolt hållning Företagarna nu färdas mot Gävle 2024, säger Pernilla Norlin, Företagarnas samhällspolitiska chef.

Gävle förbereder sig

I värdstaden har förberedelserna för att visa Gävle från stadens absolut bästa sida redan startat. Möteslokaler i Gävle konserthus och en kväll i Gasklockorna är bara början.

− Kongressen ger oss en fantastisk möjlighet att visa upp Gävles lokala näringsliv. Våra butiker, restauranger och hotell gynnas av att 400 deltagare spenderar tid hos oss. Min förhoppning är att besökarna kommer att trivas så bra att de vill komma tillbaka snart igen, säger Julia Cederstrand (C), kommunalråd i Gävle kommun med särskilt ansvar för näringslivsfrågor.

Öppna ögonen för Gävle

Självklart är en stark lokal organisation också en viktig anledning till att det är i just Gävle som kongressen kommer att gå av stapeln.

− Gävle är en pärla på många sätt. Här finns ett myllrande näringsliv, god infrastruktur, fantastisk natur med ett stort havsband, vacker arkitektur och ett starkt kulturliv. Trots det upplever jag att många utifrån inte riktigt sett styrkan med Gävle. Att kunna välkomna Sveriges mest företagsamma människor, ombuden på Företagarnas kongress, hoppas jag också kan leda till en och annan aha-upplevelse! säger Eva Cooper, regionchef, Företagarna Gävleborg.

Fantastisk symbios

Företagarna Gävles ordförande Birgit Elonen håller med.

− Som förtroendevalda i Företagarna Gävle är vi stolta över att få ta emot några av Sveriges mest drivna företagare! Gävle är en växande stad där företagen skapar många nya jobb, och bidrar till stadens goda utveckling. Kongressen ger oss också ett fantastiskt tillfälle att få visa allt det vackra som finns i Gävles närområde. Närheten till havet, skogarna och det öppna landskapet i en fantastisk symbios, säger hon.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna