För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Trädgårdsentreprenören tror på tillväxt

Publicerad 23 feb 2023
Lena Nordqvist driver Gardenistas i skånska Kävlinge – och hon har en tydlig plan för att hålla tempot uppe i affärerna.
Offentliga uppdrag ger Lena Nordqvist trygghet. Foto: Emil Malmborg.

En vurm för Medelhavets växter gav idén till Gardenistas – ett företag som erbjuder allt från trädgårdsdesign till skötsel av utemiljöer, för såväl företag som privatpersoner.

- Jag har jobbat med att minimera riskerna sedan i juni förra året och det har lönat sig. Att ha flera olika ben att stå på är fokus för företaget. Vi har många kunder som inte bromsar in trots att ekonomin gör det, konstaterar Lena Nordqvist.

Fler skötseluppdrag med längre kontrakt med bygg- och entreprenadföretag ingår också i Gardenistas verksamhet. Lena har förfrågningar inför 2023 som motsvarar en dubblering av verksamheten jämfört med 2021, men hon räknar med att behöva tacka nej till vissa jobb.

- Jag lämnar offerter med kortare löptid, eller med tilläggsvillkor, eftersom det är svårt att veta hur priserna kommer att förändras i rådande omvärldsläget.

Vissa nya typer av uppdrag ror Gardenistas i land tack vare samarbeten med två andra firmor i branschen som har andra nischer.

- En kan trädgårdsmaskiner och saker som att lägga uppfarter och göra murar. En annan kan skadedjur och växtsjukdomar. Tillsammans kan vi växa. 

Lena spaning

Möjlighet
Företagskunder i flera olika branscher ger en trygghet, precis som äldre bolag med låg belåning.

Hot
Orolig för hur dieselpriset utvecklas under året.

Fler nyheter från Företagarna