För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Powertrio från Uppsala är Årets Unga Företagare i Sverige 2022

Publicerad 14 okt 2022
Uppsalatrion Robin Åström, Emil Smith och Gustaf Smith kammar hem årets prestigefyllda titel Årets Unga Företagare i Sverige 2022 med sitt bolag Wehype Global.
Bild: Fotograf Ristenstrand

– Det är gaming och passionen för spel som för oss samman och är det som har fått människor från hela världen att börja jobba hos oss. Uppsala är vår hemstad  och vi är baserade där men den globala marknaden har varit vårt fokus sedan dag ett, säger en mycket glad Gustaf Smith.

Robin Åström, Emil Smith och Gustaf Smith fick ta emot utmärkelsen under en galakväll i Stockholms stadshus tillsammans med över 600 gäster.  Priset delades ut av Monica Lingegård, vd på SJ, partner till Årets Unga Företagare.

– Det är med en ljus syn på framtiden som vi utser Årets Unga Företagare i Sverige 2022. På bara fem år har vännerna från Uppsala startat det digitala techbolaget och lyckats få världsledande varumärken som samarbetspartners. Robin, Emil och Gustaf visar hur man genom att följa sitt hjärta kan gå långt och leva på sin passion. Sanna inspiratörer för alla unga företagare i Sverige och välförtjänta vinnare, säger Günther Mårder, vd på Företagarna.

Andraplatsen går till Gustav Haglund och Gustav Larsson, Mister York, från Kalmar. På tredje plats kom Ida Johansson, Hyred, från Halland.

Juryns motivering

Pristagarna har låst upp en jättedörr för kreatörer och är på god väg att bli världsledande i sin bransch. Med en bergfast övertygelse att stanna i sin hemstad har de attraherat medarbetare från hela världen och förvaltar sin företagskultur med ett stort hjärta. På ett kaxigt sätt visar de en ny generation att det går att göra karriär av sin passion. Det här företaget är vi säkra på kommer att bli en global hype!

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för flera decennier sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna