podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Kinnaföretagare invald i Företagarnas riksstyrelse

Publicerad 25 maj 2022
Mathias Eriksson som driver Ekbergs Fönsterputs & Städ tar plats i Företagarnas riksstyrelse.
Mathias Eriksson. Foto: Fotograf Ristenstrand. Montage: Petra Tieu.

Företagarnas kongress är organisationens högsta beslutande organ. Vartannat år hålls kongress. I år kunde den gå av stapeln i Norrköping den 19 0cch 20 maj med tillresta ombud, utställare och deltagare från hela landet. Förra gången gjorde pandemin att kongressen fick hållas i digitalt format.

Mellan kongresserna ansvarar riksstyrelsen för att utveckla Företagarnas organisation och verksamhet. En av dem som nu träder in i den styrelsen är Mathias Eriksson som är vd i Ekbergs Fönsterputs & Städ AB.

− Det känns både ärofyllt och förväntansfullt, säger han.

Kraften i samarbete

Mathias är van vid styrelsearbete. För nio år sedan blev han ordförande i Företagarnas lokalförening i Mark. Tre år senare tog han plats i styrelsen för Företagarna region Västra Götaland. Han är certifierad styrelseledamot och engagerad i såväl Styrelseakademin som i Nyföretagarcentrum, Västsvenska Handelskammaren och Industriellt Utvecklingscentrum.

Mathias tror starkt på föreningsmodellen med aktiva lokalföreningar som stöttas av en gemensam och stark centralorganisation.

− I riksstyrelsen tror jag att jag kan bidra med det lokala perspektivet, att få det som händer på riksnivån att nå hela vägen fram ute i landet, säger han. 

Lättare att anställa och avsluta anställningar

I tidiga tjugoårsåldern startade Mathias och en kusin en fönsterputsfirma, utan vare sig kunskap, pengar eller kontakter. I dag är de ytterligare en delägare och driver serviceföretaget Ekbergs Fönsterputs & Städ med 120 årsanställda medarbetare. Erfarenheterna som arbetsgivare i en stadigt växande verksamhet gör att han är extra engagerad i frågor om att påbörja och avsluta anställningar.

− Jag tycker att det måste bli enklare att både anställa och att avsluta en anställning för att hjälpa företag att växa och utvecklas, och på så sätt hjälpa fler människor in i arbete, säger han.

En röst för hållbarhet 

Även hållbarhetsfrågor ligger Mathias varmt om hjärtat. Det yttrar sig bland annat i att hans företag elektrifierat hela fordonsflottan med 80 bilar. 

− Jag vill att Företagarna ska vara en stabil och tydlig röst för att hjälpa företag i klimatomställningen, säger han.

Fakta

Namn: Mathias Eriksson.

Ålder: 50 år.

Familj: Fru och tre söner.

Bor: Kinna.

Företag: Ekbergs Fönsterputs & Städ.

Fritidsintressen: Föreningsmänniska med stort engagemang inom idrott, kyrka och näringsliv. Vasaloppet och Vätternrundan är stående inslag under året.

Taggar
RiksKinna Nyhet
Fler nyheter från Företagarna