podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Emilia ordnar årsredovisningen enkelt och snabbt

Publicerad 8 jun 2022
Genom medlemsförmånen Årsredovisning Online kan småföretagare kapa administrativa kostnader och spara tid.

Emilia Romboni driver omvärldsbevakningsföretaget Executive Report AB i Hedemora. Verksamheten består i att sammanställa rapporter och analyser inom olika områden. Ett av dem är omvärldsbevakning för personer verksamma inom marknadsföring, ett annat är skräddarsytt för e-handlare. Ytterligare ett område handlar om den senaste forskningen och de bästa metoderna för ett framgångsrikt ledarskap.

Som småföretagare vill Emilia ägna sig åt kärnverksamheten. Från att alltid ha drivit företag som har en auktoriserad revisor konstaterade hon en dag att det privata aktiebolaget höll sig under gränsvärdena för när det är ett krav. I ett samtal med sin mamma fick hon tipset att titta närmare på en av Företagarnas medlemsförmåner för att kapa de administrativa kostnaderna i företaget.

− Jag fick upp ögonen för Årsredovisning Online och kände direkt att det var en tjänst som jag ville prova, säger Emilia.

Årsredovisning Online förenklar för småföretagare

Läs mer om medlemsförmånen Årsredovisning Online. 

Årsredovisning Online är företag som hjälper småföretagare med skatteberäkning, inkomstdeklaration och årsredovisning genom en mjukvarutjänst. Emilia var inte säker på hur tjänsten skulle fungera i praktiken för hennes företag, men hon fann sig snabbt till rätta.

Emilia_Romboni.jpg

− Årsredovisning Online är otroligt enkelt att använda. Man läser in en fil från bokföringsprogrammet för att skapa en årsredovisning. Systemet guidar en genom alla steg så att man inte missar något, säger hon.

Tryggheten i att det verkligen blir rätt är viktig för Emilia. Det är ju inte helt lätt att hålla sig uppdaterad på alla regler. Eftersom Årsredovisning Online ständigt uppdateras med de senaste reglerna finns det ingen risk att man missar något.

− När man klickat igenom stegen är det bara att skicka in årsredovisningen digitalt till Bolagsverket. Det går snabbt och är otroligt enkelt, säger hon. 

En annan fördel för Emilia är att all information finns kvar sparad så att man kan logga in och gå tillbaka till sådant som skickat in tidigare.

− Alla uppgifter som jag lagt in finns kvar i systemet så att jag kan gå in i efterhand och kolla, om det är något jag behöver. Det går till och med att ha flera bolag under samma inloggning, säger hon.

Sparar tid och pengar 

Enkelhet är den ena fördelen. Den andra är kostnaden. Jämfört med att betala för en auktoriserad revisor rör det sig om en betydande besparing på administration för Executive Report AB.

− För mig handlar det om att jag sparar åtskilliga tusen kronor per år genom att använda Årsredovisning Online, säger Emilia.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna