För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Restriktionerna befinner sig på det sluttande planet

Publicerad 12 jan 2022
Ökat tryck på vaccination behövs för att komma bort från upprepade och kostsamma begränsningar i samhället för att hantera smittspridningen, anser Företagarna.
Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock.com

Återigen har nya rekommendationer och restriktioner börjat gälla för att begränsa smittspridningen av det virus som ger sjukdomen covid-19. Ytterligare är att vänta efter förordningsändringar.

Företagarna har varit kritiska till att regeringen inför nya bestämmelser som påverkar många företag med kort varsel, samtidigt som det är oklart hur länge de nya bestämmelserna kommer att gälla.

gunthermarder rund 150px.png

I en intervju i Dagens Industri säger Företagarnas vd Günther Mårder att vägen framåt måste vara att åstadkomma att fler vaccinerar sig, i stället för att väldigt många företag och personer ska bära kostnader för de som aktivt väljer bort vaccin.

− Tröskeln minskar för varje tillfälle då regeringen bestämmer sig för att vidta beslut som närmast kan liknas vid någon typ av undantagstillstånd”, säger Günther Mårder i Dagens Industri.

Fler nyheter från Företagarna