För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bra att fasa ut krisstöden med försiktighet

Publicerad 8 feb 2022
Företagarna välkomnar att krisstöden kommer att finnas kvar ett tag till.
Det gäller att ta bort stöttor på ett kontrollerat sätt. Foto:Shutterstock.com

Pandemin är inte över, men den har ändrat karaktär. Det gör att samhället nu kan öppna upp. Från och med i morgon den 9 februari slopas i stort sett alla restriktioner. Det meddelade regeringen redan under förra veckan.  

Samtidigt som beskedet om att öppna upp Sverige igen är välkommet för många, inte minst företagare som drabbats hårt under pandemin, har det lett till frågor om vad som kommer att hända med de återinförda krisstöd som redan meddelats och lagts fram i en extra ändringsbudget.

På tisdagen höll finansminister Mikael Damberg och socialminister Lena Hallengren en pressträff där de meddelade att lagt kort ligger. Stöden som redan aviserats ändras inte. Det är ett besked som Företagarna välkomnar.

− Det är positivt att stöden kommer att finnas kvar ett tag till, säger Företagarnas samhällspolitiska chef Fredrik Östbom.

Det handlar om att det kommer att ta tid för effekterna av restriktionerna att klinga av. I en intervju i Sveriges radios P1 morgon på tisdagen sade Fredrik Östberg även att det är viktigt att stilla den oro som alltjämt finns kvar.

− Vi är glada över att flertalet av restriktionerna nu slopas, men samtidigt är det många som är i de utsatta branscherna som känner en viss oro och undrar om det verkligen är över, sade han i programmet.

Fler nyheter från Företagarna