För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nu kan du förtidsrösta

Publicerad 24 aug 2022
Har du redan bestämt dig för hur du ska rösta? Då kan du göra det nu.
Bilden är tagen i samband med valet 2018. Foto: Tupungato/Shutterstock.com.

Från och med onsdag den 24 augusti är det möjligt att förtidsrösta i valet. Det är färre lokaler som är tillgängliga för förtidsröstning än de ordinarie vallokalerna som öppnar på valdagen den 11 september, men de finns i alla kommuner och det är dessutom möjligt att förtidsrösta var som helst i Sverige. På Valmyndighetens webbplats finns en lista över adresser och öppettider till samtliga förtidsröstningslokaler.

Förtidsröstningen pågår till och med valdagen den 11 september. Det är med andra ord möjligt att rösta i en förtidsröstningslokal på valdagen om du av någon anledning inte har möjlighet att gå till den vallokal som står på ditt röstkort.

Du kan ångra dig även om du lagt din röst i förtid. Om du röstar i din vallokal på valdagen är det den rösten som räknas, inte den som du tidigare lagt i förtidsröstningen. Däremot är det inte möjligt att förtidsrösta flera gånger.

När du förtidsröstar ska du ta med dig både id-handling och ditt röstkort.

Tycker du att det är svårt att veta hur du ska rösta? Få vägledning genom att göra Företagarnas valkompass.

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna