podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tufft jobb för juryn att utse Årets Företagare i Sverige

Publicerad 24 sep 2021
I veckan har jurygrupperna för Årets Företagare i Sverige mötts för att ta fram vinnarna till Årets Unga Företagare, Årets Företagare i Sverige och Årets Unga Idé.
De tio finalisterna från Årets Unga Idé som pitchade för juryn

Som jury är det alltid svårt att avgöra vad som är det bästa företagandet. Alla insatser behövs för att skapa helheten. Företagare får sällan det tack och den uppmärksamhet som de förtjänar och det här är vårt sätt att hylla och lyfta fram goda exempel. Företagarnas vd Günther Mårder har varit ordförande i jurygrupperna som har haft ett tufft jobb att ta ut prispallen.

Årets Företagare i Sverige – en prispall som inte liknar någon tidigare

− Urvalet i kategorin Årets Företagare i Sverige står för en otrolig bredd och det är företagarna och företagargärningen vi ska prisa. Det har i år varit ett väldigt tydligt fokus på att göra skillnad, även utanför den egna verksamheten, och göra saker som bidrar till att föra samhället framåt. Hela hållbarhetsarbetet, och då pratar vi inte bara om klimat utan också de sociala dimensionerna, har också varit väldigt tydliga bland årets finalister. Vi har fått en prispall som inte liknar någon tidigare, säger Günther Mårder.

Årets-Företagare-jury.jpg

Jury Årets Företagare i Sverige 2021

Årets Unga Företagare – oerhört jämnt startfält

− I kategorin Årets Unga Företagare har det varit det tuffaste juryarbetet som jag har upplevt under sju års tid vid rodret. Det är olika grunder för företagsframgången där det kan vara företagare som tar tag i ett tydligt och uppenbart samhällsproblem medan en annan har sett en möjlighet i en nischad marknad. Det är väldigt stor skillnad och det gör diskussionerna svåra när man ska försöka hitta rätt i vem som ska placera sig som nummer ett.

Årets Unga Idé – mycket själ och hjärta

Årets Unga Idé är ett nytt stipendium där tio utvalda unga entreprenörer från 103-listan får pitcha sin affärsidé för juryn. Fem av dessa kommer att hamna på en shortlist och tre vinner sedan ett stipendium på 50 000 kr var.

− Vi har blivit fyllda av en makalös energi när de här unga entreprenörerna med all den entusiasm och kraft och vilja till förändring presenterar sin affärsidé för oss. Det blir också en svårighet att ens föra en diskussion om vad är egentligen värt att prisa som de tre stipendiaterna för det är så vitt skilda saker. När man är i ett sådant här sammanhang och får träffa alla drivna unga människor som har de här idéerna så fylls jag av en hoppfullhet när jag tänker på den framtid som kommer att möta mig och framför allt mina barn. Det är så mycket hjärta och så mycket själ som levereras från finalisterna och egentligen skulle man vilja prisa allihopa.

Årets-Unga-jury.jpg

Jury Årets Unga Företagare i Sverige och Årets Unga Idé 2021

Alla vinnare avslöjas under den stora galakvällen Årets Företagare i Sverige den 15 oktober. Var med och fira och hylla landets företagare. Boka din biljett här.

Fler nyheter från Företagarna