podcast news play företagaren I media förmån

Ge allt och var stolt

Håll inte igen utan ta vara på möjligheterna att utveckla din fulla potential, uppmanar träningsföretagaren Bodil Frick i Uppsala.
Publicerad 7 sep 2021

Det sprudlar av energi när Bodil Frick pratar. Hon driver Uppsala Kampsport & Hälsocenter där det äntligen är fullt av aktivitet igen efter en tuff period med stränga coronarestriktioner. Erfarenheterna från det gångna året har stärkt henne i övertygelsen om att det aldrig är fel att satsa på det man brinner för.

− Våga drömma! Prova! Satsa allt! Ibland går det inte som du tänkt, men då kommer det att uppstå nya möjligheter och du kommer knappast hamna på gatan om du misslyckas, säger hon.

Det hjälper att ha vinnarskalle. Bodil har spelat handboll på elitnivå och även hållit på med tennis, fotboll och innebandy på hög nivå. När hon blev mamma började hon med thaiboxning ”för att bli av med gravidkilona”. Det blev mer än så, bland annat ett SM-guld, ett SM-silver och ett silver i nordiska mästerskapen.

Höj din livskvalitet

Bodil arbetar som tränare, håller självförsvarskurser och föreläser.  

− Jag vill hjälpa till att skapa självkännedom och mindre stress, inte bara på individnivå utan även hos företag och i samhället. Träning ska inte vara något måste och ångestladdat utan det ska hjälpa till att höja din livskvalitet, säger hon.

Det är inte lätt att driva en träningsverksamhet när människor inte får mötas fysiskt. Inte blir det heller lättare av att ha flyttat till större lokaler och utvidgat verksamheten när det blir en pandemi. Omsättningsstödet utgår ju från hur det såg ut under en jämförelsemånad bakåt i tiden, vilket inte behöver ge en rättvisande bild av ett företag som gjort en satsning. Men räkningar måste betalas.

− Räddningen under pandemin har varit att hålla kurser för barn upp till tolv år. De träffades inte av restriktionerna, säger Bodil.

Starka tillsammans

När det var som tyngst fick Bodil mycket hjälp av sitt nätverk med mentorer och andra företagare. De peppade henne att hålla ut och fortsätta blicka framåt samtidigt som verksamheten krävde att varje liten sten behövde vändas på för att hålla igång.

− Att rikta in sig till en helt ny målgrupp krävde en hel del. Det var tufft att orka med att satsa på att göra reklam med all osäkerhet, men jag kände att shit, jag kan inte bara ge upp. Nu kör jag, säger hon.

I Sverige finns alla möjligheter

Folk börjar hitta tillbaka till träningslokalerna igen och tränarna på Uppsala Kampsport & Hälsocenter har mycket att göra. Bodil blickar framåt och siktar på att utveckla föreläsningsbenet i sin verksamhet. Det lockar helt enkelt att lämna golvet ett tag nu när det är möjligt att ägna sig åt helikopterperspektivet. För henne är det viktigt att inspirera andra att våga tro på sig själva och sätta upp mål.

− Jag vill berätta om min resa. Jag är född i Mumbai, Indien och blev adopterad. När jag var sex år lämnade min biologiska mamma mig på ett barnhem. Det var svårt att bli bortlämnad. Varje dag väntade jag på att min mamma skulle komma tillbaka, men i dag ser jag det som en kärlekshandling hon gjorde för att jag skulle få ett bra liv. Här i Sverige finns alla möjligheter att nå sina drömmar, säger hon.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter