podcast news play företagaren I media förmån

När företag växer - växer Sverige

Fyra av fem nya arbetstillfällen skapas i små och medelstora företag, så har det sett ut de senaste trettio åren så även i Norrköping. Var fjärde krona, ca 1,6 Miljarder, av de kommunala skatteintäkterna i Norrköping kommer från dessa företag. 
Publicerad 12 nov 2021
Frida Boklund, Regionchef Företagarna Öst

Företagarna i öppet brev till Ebba Busch och KD

Upphandling, möjlighet till grön omställning och nolltolerans mot vardagsbrott. Det är några av de krav Företagarna ställer på Kristdemokraterna som i helgen träffas för partidagar i Norrköping.

I helgen möts landets kristdemokrater för partiets riksting på Louis De Geer Konsert & Kongress i Norrköping. Rikstinget är partiets högsta beslutande organ och sammanträder vartannat år och högt på dagordningen står vilka frågor som ska prioriteras i nästa års valrörelse.

Företagarna är på plats på partidagarna för att lyfta företagarperspektivet på allt från brott till skattepolitik och arbetsmarknadsfrågor och skriver idag i Norrköpings Tidning om vikten att Ebba Busch och hennes parti trycker på för en företagarpolitik som genererar tillväxt om man verkligen prioriterar välfärdsfrågorna.

Bland annat lyfter vd Günther Mårder och regionchef Frida Boklund nolltolerans mot vardagsbrott, en grön omställning som bygger på småskalighet vid reglering och lagstiftning samt att man öppnar upp för fler företag att delta i upphandlingar.

Här hittar du hela debattartikeln 

 

 

Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.