För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

När företag växer - växer Sverige

Publicerad 12 nov 2021
Fyra av fem nya arbetstillfällen skapas i små och medelstora företag, så har det sett ut de senaste trettio åren så även i Norrköping. Var fjärde krona, ca 1,6 Miljarder, av de kommunala skatteintäkterna i Norrköping kommer från dessa företag. 
Frida Boklund, Regionchef Företagarna Öst

Företagarna i öppet brev till Ebba Busch och KD

Upphandling, möjlighet till grön omställning och nolltolerans mot vardagsbrott. Det är några av de krav Företagarna ställer på Kristdemokraterna som i helgen träffas för partidagar i Norrköping.

I helgen möts landets kristdemokrater för partiets riksting på Louis De Geer Konsert & Kongress i Norrköping. Rikstinget är partiets högsta beslutande organ och sammanträder vartannat år och högt på dagordningen står vilka frågor som ska prioriteras i nästa års valrörelse.

Företagarna är på plats på partidagarna för att lyfta företagarperspektivet på allt från brott till skattepolitik och arbetsmarknadsfrågor och skriver idag i Norrköpings Tidning om vikten att Ebba Busch och hennes parti trycker på för en företagarpolitik som genererar tillväxt om man verkligen prioriterar välfärdsfrågorna.

Bland annat lyfter vd Günther Mårder och regionchef Frida Boklund nolltolerans mot vardagsbrott, en grön omställning som bygger på småskalighet vid reglering och lagstiftning samt att man öppnar upp för fler företag att delta i upphandlingar.

Här hittar du hela debattartikeln 

 

 

Fler nyheter från Företagarna