headphones newspaper video-player

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen.
Publicerad 30 mar 2021
Foto: Shutterstock.com

Nu kan företag som drabbats av pandemin ansöka om stöd för korttidsarbete. Stödet söks på Tillväxtverkets webbplats. Det gäller retroaktivt från december månad och sträcker sig som längst sju månader, till och med juni.

− Företagarna välkomnar att korttidsstödet nu går att söka. Det är inte en dag för tidigt, säger Företagarnas arbetsrättsexpert Lise-Lotte Argulander.

Nytt stöd

Turerna om korttidsstödet utformning har varit många. För att reda ut vad som gäller bjöd Företagarna in Laura Brandell Tham, biträdande avdelningschef på Tillväxtverket, till Företagarna LIVE den 24 mars. I den svarar hon på frågor om stödet. Du kan se hela sändningen i efterhand här.

Tillväxtverket räknar med en anstormning av ansökningar och har därför lagt upp mycket information på webbplatsen. Rådet är att gå igenom den noga i förväg, så att din ansökan är komplett. Det stöd som nu går att söka skiljer sig från det tidigare stödet för korttidsarbete och ansökningsproceduren är inte likadan.

Prova Företagarnas verktyg

Många företagare ställer sig frågan om det är värt att ansöka om stöd. För att få en första fingervisning om vad det rör sig om har Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Prova gärna verktyget om korttidsstöd.

Företagen behöver pengarna

Många företag har så här ett drygt år in i pandemin inga reserver kvar. För dem är det viktigt att få stöd så snart som möjligt.

− Nu håller vi tummarna för att handläggningstiderna på Tillväxtverket inte blir alltför långa så att pengarna kommer ut till företagen som behöver dem, säger Lise-Lotte Argulander.  

Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor