headphones newspaper video-player

Nu kan du vässa ditt professionella nätverk

Nu finns det ett nytt sätt för dig som är medlem i Företagarna att nätverka. Vi kallar det för Medlem söker medlem. Bara din fantasi sätter gränserna för vad du kan få ut av tjänsten.
Publicerad 16 jun 2021
Foto: Shutterstock.com.

Säg nätverk och chansen är stor att företagare tänker på möten med människor – och att ungdomar tänker på wifi. Fast när allt kommer omkring kanske skillnaden inte är så stor.

Om nätverket som ger trådlös uppkoppling i hemmet är dåligt går man miste om en massa potential. Förr eller senare får man ta sig i kragen och positionerna om de små puckarna som delar ut signalen, eller köpa tyngre utrustning så att hemma är där wifi alltid fungerar.

Låt inte potential gå till spillo

Samma sak med ett professionellt nätverk. Är det dåligt går du som företagare miste om en massa potential. Förr eller senare är det en god idé att arbeta med att positionera dig för att maximera sina chanser att skapa affärsnytta.

Kristina_Kaup_rund.jpg

En påtaglig skillnad är att det inte är så enkelt att boosta sitt professionella nätverk som det är att köpa ny elektronik. I mångt och mycket är det som med att sätta igång med träningen. Svårigheten ligger inte i att förstå vad som krävs. Den är att byta om och börja svettas. Fast corona har inte gjort det enklare.

− Pandemin har gjort att många vanliga kontaktytor begränsats eller försvunnit helt. Samtidigt har digitaliseringen tagit ett språng. Vi har tagit fasta på detta för att skapa ett nytt sätt att nätverka, säger Kristina Kaup Elford, Företagarnas verksamhetsutvecklingschef.

Skräddarsydd tjänst för ditt nätverkande

Medlem söker medlem är en digital tjänst på Företagarnas webbplats som medlemmar i Företagarna kan logga in på. Väl inne kan man ställa in och skräddarsy en profilsida för sitt företag. Hur mycket man gör och hur ofta man ändrar är upp till var och en.

− På Medlem söker medlem går det att beskriva hur man vill nätverka. Kanske letar man efter en samarbetspartner, eller så har man ett erbjudande som man vill nå ut med. Möjligheterna är många och inget är hugget i sten, säger Kristina Kaup Elford

Det går att söka och filtrera bland andra medlemmar utifrån både geografiska parametrar och branschtillhörighet.

Sparar tid och skapar gemenskap

En som redan är i gång med Medlem söker medlem är mediakonsulten Drazen Crnoja på Omnes Media i Jönköping, tillika ordförande för Företagarna Jönköping.Drazen_rund.jpg

− Med en aktiv profilsida stärker jag min närvaro bland Företagarnas medlemmar och kan hitta nya kul samarbeten. Att använda tjänsten för att söka medlemmar sparar mig tid och skapar en starkare gemenskap medlemmar emellan, säger han.

 

Så här kommer du till Medlem söker medlem

För att använda Medlem söker medlem måste du vara medlem i Företagarna.
För att komma åt tjänsten behöver du logga in på mina sidor. Du använder dina vanliga inloggningsuppgifter. När du är inloggad klickar du på ikonen för Medlem söker medlem. Är du redan inloggad kan du även gå via menyn på mina sidor.  

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor