För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

”Resurserna är slut nu”

Publicerad 15 jan 2021
Ingen företagare kan parera en oförutsedd händelse som sträcker sig över ett år, sade Günther Mårder i Nyhetsmorgon.
Företagarnas vd Günther Mårder i Nyhetsmorgon på fredagen.

Företagare är inga offer utan problemlösare. När pandemin slog till började många vrida och vända på utmaningarna och hitta nya lösningar. Nu, ett år in i pandemin, går det däremot att märka en tilltagande hopplöshet. Dessutom är resurserna för oförutsedda händelser slut nu. Det sade Företagarnas vd Günther Mårder när han gästade Nyhetsmorgon i Tv4.

− Man kan inte klara av en oförutsedd händelse som håller på i ett år.

Det är inte bara sinade sparade resurser i företag som är problemet.

− När det har gått ett år och man ser att offentligheten brister till och med i godkända utbetalningar, då märker man till slut att flera företagare nästan ger upp och säger är det värt det här? sade Günther Mårder.

Det handlar om att tusentals företag väntar på att få beviljade stödpengar utbetalda. Pengar som de behöver för att hålla verksamheten flytande, men som på grund av hur stöden är uppbyggda rör sig långsamt inom den byråkratiska apparaten.

Fortsätt kämpa 

Till alla företagare som undrar om det är värt att kämpa på hade Günther Mårder ett tydligt budskap:

− Ja, det är värt det! För Sverige behöver de här arbetsgivarna, de här problemlösarna. Men då måste vi från offentlighetens sida se till att de kommer ut på andra sidan och återigen kan kalla sig för företagare.

Det vore, fortsatte han, det absolut mest hemska om vi ser företag som går under och jobb som försvinner på grund av att offentligheten är sen med utbetalningar av stöd som man har fattat beslut om politiskt, som är avsatta för att kompensera företagen.

Fler nyheter från Företagarna