För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Testa om företaget är redo för hösten

Publicerad 31 aug 2021
Vem vill inte att företaget ska vara i toppform? Gör vårt test och se om din verksamhet har allt som krävs för att prestera på topp.

Är ditt företag i toppform?

Testa nu!
#1 av 8

Har ditt företag vettiga hyresvillkor?

Pandemin har gett ett kraftigt uppsving i hemarbete och hybridkontor. Har du koll på hur ditt företags lokalbehov ser ut. Kanske är det dags att dra ned på kontorsytan eller att välja en ny och billigare adress?

#2 av 8

Har du koll på likviditeten?

Pengar in och pengar ut. Tid mellan ordrar och fakturering. Frågor om likviditet kan få företagare att ligga vakna om natten. Har du koll på ditt företags likviditet?

#3 av 8

Betalar du för hög ränta?

Det är inte alltid lätt att ordna finansiering för företaget. Lånemarknaden kan te sig som en djungel. Har ditt företag extern finansiering via lån? Tycker du att räntan är rimlig?

#4 av 8

Vet du om ditt företag måste ha revisor?

Förr fanns revisorstvång för små bolag. I dag behöver de inte ha en godkänd eller auktoriserad revisor så länge de håller sig under vissa gränsvärden. Har du koll på vad som gäller för ditt företag?

#5 av 8

Har du ett bra skydd vid sjukdom?

Som företagare är det extra viktigt att förstå hur det sociala skyddsnätet fungerar. Det gäller framför allt att hålla koll på din sjukpenninggrundande inkomst (förkortad SGI). Har du koll?

#6 av 8

Pensionssparar du på rätt sätt?

Det är relativt få företagare som omfattas av tjänstepension. Känner du att du vet vad som gäller för pensionsavsättningar när du är företagare?

#7 av 8

Har du bästa och billigaste företagsförsäkringen?

Ett bra försäkringsskydd för företaget handlar om mer än skydd för att råka ut för stölder. Vet du vad som händer om en viktig medarbetare blir sjuk under en längre tid? Har du koll på dina ansvarsförsäkringar?

#8 av 8

Utnyttjar du Företagarnas medlemsförmåner?

Sparar du alla pengar du kan genom att använda de avtal som Företagarna har förhandlat fram med en rad leverantörer av varor och tjänster. Eller betalar du onödigt mycket?

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna