headphones newspaper video-player

Många hade sagt upp istället

I SVT Nyheter Norrbotten den 18 juli är Företagarnas vd Günther Mårder starkt kritisk till att företag fått vänta så länge på att få stöd.
Publicerad 2 aug 2021

När pandemin började i mars 2020 införde regeringen ett stöd för att företag inte skulle säga upp sina anställda, korttidspermittering, vilket innebär att anställda tillfälligt kunde permitteras från sitt arbete med ersättning via sin arbetsgivare. I väntan på att stödet förkorttidspermitteringen ska godkännas och betalas ut är det företaget som betalar. Till en början hanterades processen snabbt men i dagsläget är det allt för många företag som fått vänta ett halvår på att få stödet utbetalat. 

"Om företagare hade vetat hur komplicerat det skulle komma att bli så är jag helt övertygad om att många hade gått på uppsägning på grund av arbetsbrist istället för att nyttja stödet, säger Günther Mårder, vd i Företagarna till SVT Nyheter i Norrbotten."

Läs hela artikeln och se inslaget här

 

Fler nyheter från Företagarna

Mindre bonus och mera malus

Lägre klimatbonus för laddhybrider och ett pristak för elbilar som kan få bonus är två av nyheterna när regeringen föreslår skärpta styrmedel av fordon.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter