För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Många hade sagt upp istället

Publicerad 2 aug 2021
I SVT Nyheter Norrbotten den 18 juli är Företagarnas vd Günther Mårder starkt kritisk till att företag fått vänta så länge på att få stöd.

När pandemin började i mars 2020 införde regeringen ett stöd för att företag inte skulle säga upp sina anställda, korttidspermittering, vilket innebär att anställda tillfälligt kunde permitteras från sitt arbete med ersättning via sin arbetsgivare. I väntan på att stödet förkorttidspermitteringen ska godkännas och betalas ut är det företaget som betalar. Till en början hanterades processen snabbt men i dagsläget är det allt för många företag som fått vänta ett halvår på att få stödet utbetalat. 

"Om företagare hade vetat hur komplicerat det skulle komma att bli så är jag helt övertygad om att många hade gått på uppsägning på grund av arbetsbrist istället för att nyttja stödet, säger Günther Mårder, vd i Företagarna till SVT Nyheter i Norrbotten."

Läs hela artikeln och se inslaget här

 

Fler nyheter från Företagarna