headphones newspaper video-player

Korttidsstöd? Missa inte 28 och 31 augusti

Missa inte att göra avstämning och komplettera ansökan i tid.
Publicerad 26 aug 2021

Företag som har ansökt om stöd till korttidsarbete från och med december 2020 fram till sommaren i år och fått beslut från Tillväxtverket innan den 31 juli måste senast den 28 augusti göra avstämning.

Avstämning senast 28 augusti

Det är viktigt att göra avstämning i tid. Om man missar deadline kan man som arbetsgivare bli skyldig att betala tillbaka tidigare beviljat preliminärt stöd.

− Den som missar att göra avstämning i tid kan bli återbetalningsskyldig för hela stödet, inte bara för den aktuella perioden, säger Lise-Lotte Argulander, Företagarnas arbetsrättsjurist.

Så gör du som ännu inte fått beslut

Fortfarande väntar tusentals företag på att få beslut på sina ansökningar om korttidsstöd under 2021. Därtill har snåriga turer om tolkning av lagstiftningen och överkLise-Lotte.pnglaganden på grund av dessa gjort att Tillväxtverket har mycket att göra.

Företag som ännu inte fått beslut kan av naturliga skäl inte lämna en avstämning nu per den 28 augusti. Tillväxtverket kommer att meddela datum för avstämning för de företagen i samband med varje enskilt beslut. När ett företag får beslutet ska även datum för avstämning meddelas. Företagen ska ha 28 dagar på sig att göra avstämning.

 − Det är viktigt att man som företagare håller koll på besluten och datumen för att ha beredskap för att då planera in en avstämning i tid, säger Lise-Lotte Argulander.

Meddelande om ytterligare stöd senast 31 augusti

Företag som behöver ansöka om ytterligare stöd för stödperioden som omfattar månaderna juli, augusti och september bör komplettera sin ansökan senast den 31 augusti med en sådan begäran. Det är att rekommendera även om man inte fått beslut ännu för stödet under 2021.  Ansökan för stödperioden juli-september öppnar i november och har då företaget lämnat in en begäran om ytterligare stöd innan den 31 augusti kommer Tillväxtverket inte behöva göra en ny ekonomisk prövning.

− Om man kompletterar ansökan före 31 augusti blir ansökan smidigare. Väntar man måste man däremot genomgå en ny ekonomisk bedömning av Tillväxtverket, säger Lise-Lotte Argulander.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Mindre bonus och mera malus

Lägre klimatbonus för laddhybrider och ett pristak för elbilar som kan få bonus är två av nyheterna när regeringen föreslår skärpta styrmedel av fordon.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter