För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

”Pandemin börjar närma sig ett slut”

Publicerad 28 apr 2021
Optimismen börjar spira bland landets småföretag, visar den nya rapporten Småföretagen och jobben.

TV 4 uppmärksammar i Nyhetsmorgon på onsdagen den nya rapporten Småföretagen och jobben som Företagarna tagit fram tillsammans med Sparbankernas Riksförbund och Swedbank.

I sändningen kommenterar Företagarnas vd Günther Mårder rapportens slutsats, att antalet arbetstillfällen i de svenska småföretagen minskat kraftigt under det senaste året, samtidigt som företagen nu ser en ljusning inför det kommande året.

− I förväntningarna ligger väl någonstans att vi i mitten av sommaren kan börja släppa ordentligt på restriktionerna och därmed kan de värst drabbade branscherna återigen öppna upp verksamheten, säger han till TV4.

Se inslaget på Nyhetsmorgon.

Om rapporten

Rapporten är en del av den kommande Småföretagsbarometern.

Denna delrapport bygger på telefonintervjuer med 2 001 företagare som Novus genomförde 8 mars – 9 april 2021.

Delrapporten redovisar hur sysselsättningen har utvecklats under de senaste tolv månaderna och företagens förväntningar på de kommande tolv månaderna. Svaren på övriga frågor som ingår i Småföretagsbarometern – Sveriges största konjunkturundersökning inriktad speciellt på småföretagskonjunkturen – kommer att presenteras i Småföretagsbarometern 2021 i juni.

Fler nyheter från Företagarna