podcast news play företagaren I media förmån faq

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.
Publicerad 8 apr 2021

Filmen ovan är inspelad i mars 2021. 

Det största problemet, menar Thérèse Liljeqvist, kopplat till regelkrångel är att det är trögjobbat med administrationen då man inte heller vet vart man ska vända sig för att få ett svar. 

– Man blir hänvisad och hänvisad och hänvisad och det är långa handläggningstider. 

– Det kan inte funka likadant på ett sånt här litet företag som på ett börsnoterat bolag till exempel, säger Thérèse Liljeqvist. Vidare menar Thérèse att hon vill lägga sin och hennes anställdas tid på att sälja, ta hand om sin personal och se till att de har ett välfungerande företag. 

"Vi får dagligen höra talas om ologisk och onödig byråkrati"

– Jag märker av problemet med regelbördan hos våra medlemmar varje dag, säger Helena Fond,  expert regelförenkling på Företagarna. 

– Vi ser också tydligt i dom undersökningar Företagarna gör att regelbörda ofta är det som hamnar i topp när företagare ska ranka vilka utmaningar de har med sitt företagande. 

Du som företagare kan göra en avgörande skilland i arbetet med att påverka, menar Alexandra Hernadi som är politisk strateg på Företagarna.

Alexandra Hernadi_rund_150px.png

– Det finns så många som likt Thérèse får brottas med regelkrångel. Företagarna jobbar stenhårt med att uppmärksamma politiker och beslutsfattare på hur verkligheten ser ut för våra medlemmar och att regler måste vara enkla och anpassas för småföretagare. Ett sätt att delta är att gå med i Företagarnas panel där du får tycka till om politiska frågor.

 

Tycker du också att  företagarnas regelbörda behöver minska? Dela gärna den här artikeln eller länken till filmen https://youtu.be/DDn21sQIdk8 och sprid ordet vidare. 

Fler nyheter från Företagarna

Sätt entreprenörskap på schemat

Ämnet entreprenörskap eller entreprenörskap och företagande bör erbjudas på samtliga gymnasieprogram och inom sammanhållen yrkesutbildning på kommunal vuxenutbildning.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.