För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna lanserar ny podcast i miniformat

Publicerad 29 apr 2021
Trots pandemin registrerades 73 500 nya företag i Sverige under 2020. Enligt Bolagsverket har det aldrig tidigare registrerats så många företag under ett år. För att möta det ökade intresset så startar Företagarna podcasten Genvägen, en podcast i miniformat med fokus på småföretagarens utmaningar.
– Många snedsteg kan undvikas om man bara får rätt råd i rätt tid, säger Günther Mårder, vd på Företagarna och programledare för podcasten.

Podcasten Genvägen bjuder på smarta knep som kan hjälpa både nya och mer rutinerade småföretagare att ta sin verksamhet till nästa nivå. Inget avsnitt är längre än fem till tio minuter långt och programledare är Företagarnas vd - tillika entreprenören och sparprofilen - Günther Mårder.

– Som företagare har du oftast inte tid att lyssna igenom långa samtal med experter utan du vill bara ha svar på din fråga. Det här snabbsmälta poddformatet passar därför målgruppen perfekt, säger Günther Mårder.

I varje avsnitt av podcasten guidar Günther lyssnarna genom företagandets små och stora frågor. Lyckas med din pitch, nå ut med ditt budskap nästan gratis, finansiera med banklån och välj mellan enskild firma och aktiebolag – är bara några av de frågor som ges svar på i podcasten.

– Det kryllar idag av podcasts med inspirerande intervjuer och möten om entreprenörskap. När många sökte snabba svar i början av pandemin upptäckte vi dock en lucka på marknaden för korta avsnitt med sakliga fakta och råd. Vår förhoppning är att Genvägen fyller den här luckan, säger David Hagen, podcastproducent på Företagarna.

Ett nytt avsnitt av Genvägen släpps på onsdagar varannan vecka och produceras inhouse av Företagarnas marknadsavdelning.

Företagarna driver sedan 2015 även podcasten Företagarpodden - ett längre format där Företagarnas vd Günther Mårder intervjuar företagsprofiler och experter om företagandet möjligheter och utmaningar.
Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna