headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

#GeTillbaka-finalist 2020: Kassim Nagwere – Drömstort förening

Kassim Nagwere driver företaget Drömstort förening och förändrar människors liv igenom sitt coachande. Han motiverar unga vuxna i Sveriges mest utsatta områden och får de att våga drömma och arbeta hårt för sina drömmar.
Publicerad 17 sep 2020

Kassim Nagwere ser och lyfter individer som ingen annan uppmärksammar eller tror på, därför förändrar han liv. Detta gör han igenom coachade samtal, olika sociala projekt samt idrott och kulturevenemang.

Hur känns det att vara en av slutfinalisterna

– Det känns väldigt bra och roligt att vara topp tre. Det är en stor ära.

Vad kommer du göra om du vinner #GeTillbaka-stipendiet?

– Om jag skulle vinna stipendiet så skulle pengarna gå direkt in i föreningen. För oss är det en ära, så vi hade stolt visat för alla ungdomar vad vi byggt upp i vår verksamhet och visa att det går att lyckas. Vi hade helt enkelt använt #Getillbaka-stipendiet som en symbol för att visa att man kan lyckas om man vill.

Om stipendiet #GeTillbaka

Varje år uppmärksammas Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer genom att ett stipendium värt 25 000 kronor delas ut. Utdelningen sker den 14 oktober i samband med Företagarnas live-sändning av eventet Årets Företagare.

Bakom #GeTillbaka står Företagarna och Wasabi Web. SJ är partner till stipendiet.


Mer från hela Sverige


Krönikor

Tema: LAS

Sätt stopp för halvmesyren om Las

Arbetsrätten måste reformeras. Det duger inte att försöka tvinga in företag i en omodern lösning som försvårar för småföretagen samtidigt som arbetslösheten och utanförskapet vä...


Coronakrisen