headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

#GeTillbaka-finalist 2020: Jonatan Persson – Helios Innovation

Jonatan Persson driver företaget Helios Innovations och har konstruerat en fullskalig pilotanläggning som ska kunna rena 50 000 liter vatten varje dygn. Denna pilotanläggning är klar att testas från och med början av september och ambitionen är att kunna introducera kommersiella avsaltningsmoduler på marknaden under 2021 till 2022.
Publicerad 17 sep 2020

Jonatan Perssons dröm är att Helios Innovations ska vara en drivande kraft att klimatsäkra vårt samhälle från vattenbrist. Genom att göra industrier självförsörjande kan Helios spara enorma mängder vatten för samhället. Parallellt med industriell avsaltning planerar han att lansera soldrivna avsaltningsmoduler i framtiden som kommer kunna rena vatten åt miljontals människor världen över.

Hur känns det att vara en av slutfinalisterna?

−Det känns jätteroligt, verkligen kul. Jag har fått en hel del priser, men det här stipendiet för att inspirera andra unga människor är extra roligt att få.

Vad kommer du göra om du vinner #GeTillbaka-stipendiet?

− Om jag vinner kommer prispengarna gå till att fortsätta utveckla avsaltningstekniken, pengarna ska gå till produktutveckling så att vi gör tekniken ännu bättre.

Jonatan är även en av omslagsprofilerna på Tidningen Företagarens 103-lista.

Om stipendiet #GeTillbaka

Varje år uppmärksammas Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer genom att ett stipendium värt 25 000 kronor delas ut. Utdelningen sker den 14 oktober i samband med Företagarnas live-sändning av eventet Årets Företagare.

Bakom #GeTillbaka står Företagarna och Wasabi Web. SJ är partner till stipendiet.

 


Mer från hela Sverige


Krönikor

Tema: LAS

Sätt stopp för halvmesyren om Las

Arbetsrätten måste reformeras. Det duger inte att försöka tvinga in företag i en omodern lösning som försvårar för småföretagen samtidigt som arbetslösheten och utanförskapet vä...


Coronakrisen