För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

#GeTillbaka-finalist 2020: Jonatan Persson – Helios Innovation

Publicerad 17 sep 2020
Jonatan Persson driver företaget Helios Innovations och har konstruerat en fullskalig pilotanläggning som ska kunna rena 50 000 liter vatten varje dygn. Denna pilotanläggning är klar att testas från och med början av september och ambitionen är att kunna introducera kommersiella avsaltningsmoduler på marknaden under 2021 till 2022.

Jonatan Perssons dröm är att Helios Innovations ska vara en drivande kraft att klimatsäkra vårt samhälle från vattenbrist. Genom att göra industrier självförsörjande kan Helios spara enorma mängder vatten för samhället. Parallellt med industriell avsaltning planerar han att lansera soldrivna avsaltningsmoduler i framtiden som kommer kunna rena vatten åt miljontals människor världen över.

Hur känns det att vara en av slutfinalisterna?

−Det känns jätteroligt, verkligen kul. Jag har fått en hel del priser, men det här stipendiet för att inspirera andra unga människor är extra roligt att få.

Vad kommer du göra om du vinner #GeTillbaka-stipendiet?

− Om jag vinner kommer prispengarna gå till att fortsätta utveckla avsaltningstekniken, pengarna ska gå till produktutveckling så att vi gör tekniken ännu bättre.

Jonatan är även en av omslagsprofilerna på Tidningen Företagarens 103-lista.

 

Fler nyheter från Företagarna