headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

#GeTillbaka-finalist 2020: Amal Said – Womenisa

Amal Said jobbar med att motivera och ge verktyg till kvinnor så att de kan nå sin fulla potential. Hon är en förebild, en mentor och en gedigen ledare.
Publicerad 17 sep 2020

Amal Said har förändrat livet och gett möjligheter till en målgrupp som inte bara är underrepresenterade, utan även underminerade. Hon brinner för ett jämställt samhälle där alla bedöms utifrån deras kunskap och kompetens. 

Hur känns det att vara en av slutfinalisterna?

− Det känns superkul, det känns helt otroligt, det är verkligen ett kvitto på att jag gör ett arbete som behövs.

Vad kommer du göra om du vinner #GeTillbaka-stipendiet?

− Om jag vinner så skulle jag skapa ett hopp för andra kvinnor och förkorta deras resa till att lyckas. Vi känner igen oss i förebilder och om de ser att jag lyckas så skulle även andra kvinnor se att de kan lyckas. Jag vill skapa ett samhälle där mångfald och inkludering är en självklarhet.

Om stipendiet #GeTillbaka

Varje år uppmärksammas Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer genom att ett stipendium värt 25 000 kronor delas ut. Utdelningen sker den 14 oktober i samband med Företagarnas live-sändning av eventet Årets Företagare.

Bakom #GeTillbaka står Företagarna och Wasabi Web. SJ är partner till stipendiet.

 


Mer från hela Sverige


Krönikor

Tema: LAS

Sätt stopp för halvmesyren om Las

Arbetsrätten måste reformeras. Det duger inte att försöka tvinga in företag i en omodern lösning som försvårar för småföretagen samtidigt som arbetslösheten och utanförskapet vä...


Coronakrisen