podcast news play företagaren I media förmån

Jim Rosenvang vinner andra pris i Årets Unga Företagare

Andrapristagare i Årets Unga Företagare i Sverige 2020 är Kronobergsföretagaren Jim Rosenvang, JTD Fiber.
Publicerad 14 okt 2020
Se filmen när Jim Rosenvang överraskas med andrapris i Årets Unga Företagare.

− Coolt! Vad överraskad jag blir! Helt ofattbart att man är tvåa i hela Sverige, säger en glad Jim Rosenvang.

Varför tror du att du har vunnit?

finalist2.png− Vi satsar och återinvesterar egentligen alla pengar vi har tjänat på att bygga ut företaget, på personal, nya maskiner och fräscha lokaler. Jag tror att det speglar av sig i både glädjen och engagemanget bland vår personal och i de jobben vi utför.

JTD Fiber är idag ett företag som gör alla typer av entreprenadjobb men är mest anlitade för att dra fiber.

− Sverige behöver, inte minst i dessa dagar, unga entreprenörer som kan inspirera. Sådana som bygger vår digitala infrastruktur och bryter normer samtidigt som de framgångsrikt utvecklar sina företag. Vi har hittat dem, och de är grymma! Ett stort grattis till Jim Rosenvang som är andrapristagare i Årets Unga Företagare i Sverige, säger Günther Mårder, vd Företagarna.

Juryns motivering 

Årets andrapristagare är en ekonomisk maskin som genom förvärv och synergier lyckats skapa en enorm tillväxt. Med en väl grundad förståelse för hur ett arbete ska utföras har företagaren gått från praktik till teori och blivit en enormt viktig spelpjäs för samhällsbyggandet. Trots personliga utmaningar vågar han lägga i nästa växel och satsar fullt ut. Det är med stolthet vi gratulerar pappan till den digitala motorvägen som förbinder Småland och Skåne – Jim Rosenvang på JTD Fiber!

 

Om Årets Unga Företagare

Årets Unga Företagare är en del av Årets Företagare, en utmärkelse för att uppmärksamma, hylla och lyfta företagare. Den delas ut av organisationen Företagarna. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens Årets Företagare-utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.

Våra föreningar utser varje år sin lokala vinnare och av dessa cirka 200 representanter utser våra regioner 21 regionala finalister som går till final i Stockholms stadshus. I år är ceremonin på grund av restriktionerna kring corona-pandemin istället ett live-sänt firande på webben.

Fler nyheter från Företagarna

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.